Verfijn zoekopdracht
Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

werfcontroleur Solliciteer
 • afdeling: Wegen en Verkeer Antwerpen
 • organisatie: Agentschap Wegen en Verkeer
 • regio: Antwerpen - standplaats: Antwerpen of Puurs
 • referentie: AWV00194


Onze organisatie

Het Agentschap Wegen en Verkeer beheert ongeveer 7000 km gewest- en autosnelwegen en ruim 6700 km fietspaden.

De afdeling Wegen en Verkeer Antwerpen is verantwoordelijk voor het aanleggen, onderhouden en beheren van de gewestwegen, fietspaden en autosnelwegen in de provincie Antwerpen.

Jouw takenpakket

Als werfcontroleur sta je in voor het opvolgen van werken die worden uitgevoerd door derden. Je controleert de naleving van wetgeving, regelgeving en bepalingen van het bestek op het terrein. Zo waak je erover dat de werkzaamheden vlot, tijdig, kwaliteitsvol en overeenkomstig de gemaakte afspraken en reglementaire voorschriften en bepalingen verlopen.

Meer concreet, controleer je de werken, leveringen en vergun­nin­gen, reageer je op problemen, doe je vaststellingen (onder andere met betrekking tot overtre­dingen) en verstrek je informatie en gegevens daarover.

Je bent vaak alleen op pad, maar hebt contacten met aannemers, burgers, andere openbare besturen. Je werkt ook samen met andere werfcontroleurs bij aannemingen, de werfleider en dienstkringingenieur. Het gaat om een heel gevarieerde opdracht die vaak buiten wordt uitgeoefend.

Deze selectieprocedure beoogt het aanleggen van een werfreserve voor de functie van werfcontroleur in de afdeling Wegen en Verkeer Antwerpen (districten Antwerpen, Brecht, Geel, Puurs en Vosselaar). Meer informatie over deze reserve kan je terugvinden in de uitgebreide functiebeschrijving onder ‘7. Reserve en geldigheid’.

Momenteel zijn er twee concrete vacatures, waarvan één voor het district Antwerpen en één voor het district Puurs. Indien je voor één van beide functies wordt aangeworven, is Antwerpen of Puurs je standplaats en uitvalsbasis, maar je zal, naargelang de noden, ook worden ingezet voor projecten buiten district Antwerpen of Puurs in de provincie Antwerpen.

Jouw profiel

Op uiterste datum indiensttreding voldoe je aan onderstaande voorwaarden:

 • Je hebt een bachelor diploma, bij voorkeur in een technische richting.
 • Je hebt een rijbewijs B.

Technische competenties:

 • Je hebt kennis van meetmethodes, wettelijke meeteenheden, de verkeersreglementering.
 • Je hebt materiaalkennis van o.a. grond, asfalt, beton, beplanting, …
 • Je kan technische plannen lezen en voorstellen doen voor aanpassingen.
 • Verder heb je een basiskennis van topografie en de desbetreffende wet- en regelgeving (overheidsopdrachten, vergunningen, …).

Bijkomende verwachtingen:

 • Je maakt, samen met je collega’s, deel uit van de permanente wachtdienst (24/24) met het oog op dringende interventies en kan eventueel ingeschakeld worden in de winterdienst. Sommige werven kunnen nacht- en weekendwerk (waarvoor compensatie voorzien is) vereisen.
Ons aanbod

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer werk je mee aan de mobiliteit en verkeersveiligheid in Vlaanderen. Je maakt deel uit van een organisatie die resultaatsgerichtheid weet te combineren met een menselijke werkomgeving. Naast het meewerken aan tal van boeiende projecten krijg je een mooi en competitief loon aangevuld met o.a. 35 vrij te kiezen vakantiedagen, vrijaf tussen Kerstmis en Nieuwjaar, de mogelijkheid tot telewerk,…

Hoe solliciteren

Solliciteren kan tot en met 30 augustus 2017 door je CV en motivatiebrief in te sturen via de sollicitatieknop op deze pagina. Vergeet hierbij zeker niet aan te geven voor welke standplaats(en) je interesse hebt.

Meer weten

Voor meer informatie kan u de uitgebreide functiebeschrijving in bijlage raadplegen.

Bijlagen