Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

studie-ingenieur telematica en afstandsbewaking

Solliciteer
 • afdeling: Expertise Verkeer en Telematica
 • organisatie: Agentschap Wegen en Verkeer
 • regio: Antwerpen - standplaats: Antwerpen
 • referentie: AWV00293


Onze organisatie

Het Agentschap Wegen en Verkeer beheert ongeveer 7000 km gewest- en autosnelwegen en ruim 6700 km fietspaden. 

De afdeling Expertise, Verkeer en Telematica wil een toonaangevend kenniscentrum zijn op het vlak van verkeerskunde,  elektromechanica en telematica. Voor deze kennisgebieden ondersteunt zij mee het beleid, bouwt zij expertise op en stelt zij deze expertise ter beschikking van zowel interne als externe klanten. 

 

Jouw takenpakket
 • Als studie-ingenieur telematica en afstandsbewaking is het actief bijhouden, uitwisselen en verspreiden van kennis en ervaring over deze technieken van groot belang. Jouw expertise draagt bij tot de optimalisatie van de kwaliteit van de dienstverlening op organisatieniveau.
 • Je bent verantwoordelijk voor het opvolgen van de geldende wetgeving en reglementeringen, de nieuwste evoluties in de technieken en werkmethoden, de op de markt beschikbare materialen, … zowel in binnen- als buitenland. 
 • Je maakt visieteksten, beleidsplannen … op, zodat de uniformiteit bewaard wordt. Je verstrekt informatie over normeringen, beste praktijken en technieken, nieuwste ontwikkelingen etc, en geeft advies rond technische problemen en/of gebreken.
 • Je maakt technische en administratieve standaardbestekken op. Je zorgt ervoor dat de technische vereisten die opgenomen worden in die standaardbestekken voor afstandsbewaking de laatste normeringen, trends en ontwikkelingen volgen.  Je evalueert de toepassing van de bestekken in de praktijk, zodat leerpunten kunnen geïdentificeerd worden en zodat de bestekken kunnen geoptimaliseerd worden.
 • Daarnaast werk je mee aan de opmaak en aanbesteding van contracten in het kader afstandsbewakingssystemen.  Je adviseert projectingenieurs bij de opmaak en uitvoering van hun contracten.
 • Je werkt nauw samen met collega's van de eigen afdeling, en de projectingenieurs die instaan voor de (ver)nieuwbouw, het onderhoud en het beheer van de afstandbewakingssystemen van het Vlaamse gewest. Je ondersteunt hen met jouw kennis en expertise. Samen werken jullie de langetermijnvisie van de Vlaamse overheid uit met betrekking tot de afstandsbewakingssystemen.
Jouw profiel
 • Je hebt het diploma van master in de ingenieurswetenschappen of het gelijkwaardig diploma van burgerlijk ingenieur.
 • Je hebt een rijbewijs B.
 • Je hebt een brede technische kennis en een analytische geest
 • Je hebt methodologische vaardigheden voor het uitvoeren van technische studies (probleemdefiniëring, in kaart brengen behoeften, technisch marktonderzoek, opzetten van een pilootproject, evaluatie en testing, rapportering, kennisoverdracht)
 • Je bent handig met MS-Office / Google Apps
 • Je hebt een sterke interesse in netwerktechnologie en ICT en bent bereid om je de specifieke wet- en regelgeving (wetgeving op overheidsopdrachten, vergunningen,...) snel eigen te maken

 

Ons aanbod

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer werk je mee aan de mobiliteit en verkeersveiligheid in Vlaanderen. Je maakt deel uit van een organisatie die resultaatsgerichtheid weet te combineren met een menselijke werkomgeving. Naast het meewerken aan tal van boeiende projecten krijg je een mooi en competitief loon aangevuld met o.a. 35 vrij te kiezen vakantiedagen en vrijaf tussen Kerstmis en Nieuwjaar en de mogelijkheid tot telewerk.

Hoe solliciteren

Solliciteren kan tot en met 23 januari 2018 door je CV en motivatiebrief in te sturen via de sollicitatieknop op deze pagina. 

 

Meer weten

Voor extra informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met

Jos Hennissen - Directeur-ingenieur Bewaking, Monitoring en Inspecties

 

Meer informatie over de functie vind je in de uitgebreide functiebeschrijving in bijlage.