Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

deskundige verkeersregelinstallaties

Solliciteer
  • afdeling: Expertise Verkeer en Telematica
  • organisatie: Agentschap Wegen en Verkeer
  • regio: Brussel - standplaats: Brussel
  • referentie: AWV00295


Onze organisatie

Het Agentschap Wegen en Verkeer beheert ongeveer 7000 km gewest- en autosnelwegen en ruim 7700 km fietspaden.

De afdeling Expertise Verkeer en Telematica wil een toonaangevend kenniscentrum zijn op het vlak van verkeerskunde, elektromechanica en telematica.

Jouw takenpakket

In deze functie sta je, samen met de collega’s binnen het proces verkeersregelaars, verkeerslichten en detectiesystemen, in voor diverse taken inzake verkeersregelaars (installaties die op het kruispunt instaan voor de aansturing van verkeerslichten).

De programmatie van een verkeersregelaar gebeurt door een externe opdrachtnemer, op basis van een verkeerskundig plan (V-plan) dat de werking van de verkeerslichten weergeeft. Dit V-plan wordt intern, binnen het team verkeerslichten, opgemaakt door de verkeersplanners.

Jouw taak bestaat in hoofdzaak uit het testen en controleren van deze programmatie in het labo van de opdrachtnemer. Daarnaast sta je ook in voor de verzameling en verwerking van specifieke data, zoals loggegevens van de verkeersregelaars, en het uitvoeren van bepaalde activiteiten op het terrein (kruispunt), zoals controle over de uitvoering en het uitvoeren van analyses en metingen.

Bij de uitvoering van je functie zal je hoofdzakelijk verantwoordelijk zijn voor:

  • Het opvolgen van de evoluties op vlak van verkeersregelaars en bijhorende systemen voor afstandsbewaking.
  • Het (opvolgen van de) testen in het labo van nieuwe verkeersregelaars en van programmatieaanpassingen voor bestaande verkeersregelaars.
  • Het leveren van adviezen en technische assistentie m.b.t. verkeersregelaars.
  • Het opvolgen van grote projecten en proefprojecten rond verkeersregelaars.
  • je bent het aanspreekpunt voor vragen met betrekking tot verkeersregelaars.

Op regelmatige basis breng je verslag uit bij de verantwoordelijke studie-ingenieur(s) en de directeur-ingenieur, zodat zij in staat zijn het resultaat met de kwaliteitsnormen te vergelijken en indien nodig bij te sturen. Op basis van de analyse van de gegevens is het mogelijk om dwalingen in de werking van de verkeersregelaars of bij de programmatie ervan op te sporen en hieraan eventueel correctieve acties te koppelen.

Jouw profiel

Je hebt een bachelordiploma, bij voorkeur in de richting elektromechanica. Ervaring met verkeersregelaars, verkeerscomputers en/of afstandbewaking is een pluspunt. 

Daarnaast beschik je over een rijbewijs B. 

Ons aanbod

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer werk je mee aan de mobiliteit en verkeersveiligheid in Vlaanderen. Je maakt deel uit van een organisatie die resultaatsgerichtheid weet te combineren met een menselijke werkomgeving. Naast het meewerken aan tal van boeiende projecten krijg je een mooi en competitief loon aangevuld met o.a. 35 vrij te kiezen vakantiedagen, vrijaf tussen Kerstmis en Nieuwjaar, de mogelijkheid tot telewerk,… 

Hoe solliciteren

Solliciteren kan tot en met 28 januari door je CV en motivatiebrief in te sturen via de sollicitatieknop. 

Meer weten

Meer informatie kan je terugvinden in de uitgebreide functiebeschrijving in bijlage.