Wij zoeken voortdurend

Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

projectingenieur EM - sectie Kunstwerken Oost

Solliciteer
 • afdeling: Elektromechanica en Telematica
 • organisatie: Agentschap Wegen en Verkeer
 • regio: Antwerpen - standplaats: Antwerpen
 • referentie: AWV00425


Onze organisatie

Het Agentschap Wegen en Verkeer beheert ongeveer 7000 km gewest- en autosnelwegen en ruim 7700 km fietspaden.

De afdeling Elektromechanica en Telematica (EMT) ondersteunt het Agentschap Wegen en Verkeer daarbij door de realisatie, het beheer en het onderhoud van de elektromechanische en telematicatoepassingen langs wegen en waterwegen.

De sectie Kunstwerken Oost (KWO) staat, binnen de afdeling EMT, in voor het ontwerpen, realiseren en onderhouden van elektromechanische installaties langs bevaarbare en onbevaarbare waterlopen en op regionale luchthavens, hoofdzakelijk in de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant.

De watergebonden activiteiten van AWV zijn in transitie en zullen naar alle waarschijnlijkheid tegen 1 januari 2019 naar De Vlaamse Waterweg en het Departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) overgaan.

Jouw takenpakket

Als projectingenieur EM binnen de sectie Kunstwerken bestaat jouw hoofdtaak uit de technische, administratieve en budgettaire opvolging van algemene en specifieke investeringsprojecten op het vlak van kunstwerken.

Dit zijn de elektromechanische, hydraulische uitrustingen en afstandsbedieningsinstallaties langs de waterlopen en wegen zoals beweegbare bruggen, sluizen, stuwen, pompstations, riviersignalisatie, roosterreinigingsinstallaties,  HS en LS-installaties …

Je voert voorafgaandelijk studiewerk uit en stelt de nodige bestekken op. Je staat in voor de opvolging van aannemingen met firma’s die werken in opdracht van de afdeling. Je neemt deel aan werfbezoeken, werfvergaderingen, commissies en werkgroepen. Je bent het aanspreekpunt voor interne en externe klanten.

Als ingenieur binnen het team Kunstwerken volg je de algemene tendensen op het vlak van elektromechanische uitrustingen voor kunstwerken op (ook in de naburige landen) en lever je input voor het beleid, afgestemd op de noden van de klant. Je stelt nieuwe ideeën, concepten en verbeteringen op het vlak van elektromechanische uitrustingen voor kunstwerken voor. Je hebt een helikopterview op het vlak van innovatie en op het vlak van projectcoördinatie. Je werkt nauw samen met werfcontroleurs, onderhoudsdienst en de eindklant. Je bent verantwoordelijk voor het uitwerken van het project vanaf ontwerp tot en met oplevering.

Jouw profiel

Je hebt het diploma van master in de ingenieurswetenschappen of het gelijkwaardig diploma van burgerlijk ingenieur, bij voorkeur optie elektrotechniek, elektromechanica, informatica of elektronica ICT. 

 • Je hebt een rijbewijs B.
 • Je kan vlot werken met de courante PC-toepassingen (MS Office / Google Apps).
 • Je hebt een basiskennis en/of brede interesse in volgende vakgebieden: hydraulica, mechanica, hoog- en laagspanning, elektromotoren, automatisatietechnieken, SCADA, PLC, …
 • Je hebt bij voorkeur een basiskennis en/of interesse naar:
  • de methodologie voor het uitvoeren van studies
  • machinerichtlijn
  • wet- en regelgeving die betrekking heeft op de functie (bv. overheidsopdrachten).

Ons aanbod

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer werk je mee aan de mobiliteit en verkeersveiligheid in Vlaanderen. Je maakt deel uit van een organisatie die resultaatsgerichtheid weet te combineren met een menselijke werkomgeving. Naast het meewerken aan tal van boeiende projecten krijg je een mooi en competitief loon aangevuld met o.a. 35 vrij te kiezen vakantiedagen en vrijaf tussen Kerstmis en Nieuwjaar en de mogelijkheid tot telewerk.

Hoe solliciteren

Solliciteren kan tot en met 26 augustus 2018 door je CV en motivatiebrief in te sturen via de sollicitatieknop op deze pagina.

Meer weten

Voor extra informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met ir. Luc Donders - Directeur-ingenieur ingenieur sectie Kunstwerken Oost


Voor extra informatie over de deelnemingsvoorwaarden en selectieprocedure kun je contact opnemen met Carla Piens - Intern consultant HRM – selectiedeskundige, afdeling Organisatie

Meer informatie over de functie kan je vinden in de uitgebreide functiebeschrijving in bijlage.