Wij zoeken voortdurend

Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

tunnelmanager

Solliciteer
  • afdeling: Wegen en Verkeer Antwerpen
  • organisatie: Agentschap Wegen en Verkeer
  • regio: Antwerpen - standplaats: Antwerpen
  • referentie: AWV00504


Onze organisatie

Het Agentschap Wegen en Verkeer beheert ongeveer 7000km gewest- en autosnelwegen en ruim 6700 km fietspaden.

De afdeling Wegen en Verkeer Antwerpen is verantwoordelijk voor het aanleggen, onderhouden en beheren van de gewestwegen en autosnelwegen in de provincie Antwerpen en de wegtunnels in Vlaanderen.

De Tunnelorganisatie Vlaanderen (TOV) maakt deel uit van Wegen en Verkeer Antwerpen en zal op termijn verantwoordelijk worden voor alle tunnels in Vlaanderen, langer dan 200m met gemotoriseerd verkeer. Van al deze tunnels zijn er in Vlaanderen 6 gelegen op het TERN netwerk (Trans European Road Network).

Jouw takenpakket

Als tunnelmanager werk je mee aan de instandhouding, veiligheidsborging en exploitatie van een tunnel. Je bent nauw betrokken bij de renovatie van tunnels, verkeers- en incidentmanagement en kennis- en expertiseopbouw. Je verzekert een veilige doorrit voor alle weggebruikers in de tunnel.

Meer concreet organiseer je inspecties in de tunnel die je toegewezen is, maak je het tunnelveiligheidsdossier op, beheer je documenten gerelateerd aan de tunnel, overleg je met collega’s en externen betreffende het beheer en onderhoud van de tunnel. Je bent het eerste aanspreekpunt voor alle tunnel gerelateerde onderwerpen en je stuurt rechtstreeks de tunneltoezichter aan die je ondersteunt in de uitvoering van je taken.

Jouw profiel
  • Je beschikt over een masterdiploma.
  • Een diploma industriële wetenschappen optie bouwkunde of elektromechanica (of het gelijkwaardige diploma industrieel ingenieur bouwkunde of elektromechanica) is een pluspunt.  
  • Je bent een gedreven persoon met organisatietalent die vlotte communicatie, zelfstandig werken en nauwkeurigheid tot zijn talenten rekent.
  • Je bezit een brede algemene technische en bouwkundige kennis, kunt bouwkundige plannen lezen en analyseren en bent in staat je op korte tijd inhoudelijke kennis eigen te maken en in te zetten.
  • Kennis van tunnels en tunnelexploitatie, elektromechanica, materialen en technologie en Autocad zijn pluspunten.
  • Je bent bereid om ingezet te worden in een permanentie (24/24) in beurtrolsysteem op weekbasis met het oog op dringende interventies aangaande tunnels. Het terreinwerk vereist een zekere flexibiliteit aangezien vele werken enkel in het weekend of gedurende de nacht kunnen uitgevoerd worden (beperken verkeershinder). Hiervoor is compensatie voorzien.

Ons aanbod

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer werk je mee aan de mobiliteit en verkeersveiligheid in Vlaanderen. Je maakt deel uit van een organisatie die resultaatsgerichtheid weet te combineren met een menselijke werkomgeving. Naast het meewerken aan tal van boeiende projecten krijg je een mooi en competitief loon aangevuld met o.a. 35 vrij te kiezen vakantiedagen en vrijaf tussen Kerstmis en Nieuwjaar en de mogelijkheid tot telewerk.

Hoe solliciteren

Solliciteren kan tot en met 4 november 2018 door je CV en motivatiebrief in te sturen via de sollicitatieknop op deze pagina.

Meer weten

Voor extra informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Kris Van Boven (Directeur Tunnelorganisatie Vlaanderen)

Voor extra informatie over de deelnemingsvoorwaarden en selectieprocedure kun je contact opnemen met Kirsten Wilberts (Intern consultant HRM – selectiedeskundige, afdeling Organisatie)

Meer info over de functie vind je in de uitgebreide functiebeschrijving als bijlage.