Wij zoeken voortdurend

Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

verkeerskundige

Solliciteer
 • afdeling: Expertise Verkeer en Telematica
 • organisatie: Agentschap Wegen en Verkeer
 • regio: Brussel - standplaats: Brussel
 • referentie: AWV00510


Onze organisatie

Het Agentschap Wegen en Verkeer beheert ongeveer 7000 km gewest- en autosnelwegen en ruim 7700 km fietspaden. Het Agentschap Wegen en Verkeer staat in voor het aanleggen, onderhouden en beheren van de Vlaamse gewest- en autosnelwegen. Het Agentschap is ook bevoegd voor de veiligheid en het comfort van de weggebruikers.

De functie van verkeerskundige verkeersplannen en elektromechanische weguitrusting situeert zich binnen de afdeling Expertise, Verkeer en Telematica (EVT) van het Agentschap Wegen en Verkeer. De afdeling wil een toonaangevend kenniscentrum zijn op het vlak van verkeerskunde, elektromechanica en telematica. Voor deze kennisgebieden ondersteunt zij mee het beleid, bouwt zij expertise op en stelt zij deze expertise ter beschikking van zowel interne als externe klanten.

Jouw takenpakket

Je staat in de eerste plaats in voor de opmaak van de verkeersplannen van lichtengeregelde kruispunten in een toegewezen regio in Vlaanderen. Deze regio wordt in onderling overleg met je leidinggevende bepaald. Je standplaats is Brussel, maar je zal ook op dienstreis gaan naar deze regio.

Concreet zal je het verkeerskundige ontwerp van verkeerslichten opstellen voor nieuwe installaties en deze voor bestaande installaties actualiseren en aanpassen op basis van nieuwe beleidsopties, verkeersevoluties en evoluties van de technische mogelijkheden. Enkele voorbeeldactiviteiten hierbij zijn o.a.:

 • Gegevens verwerken van eigen vaststellingen en vaststellingen van anderen, op het terrein en van op afstand, on-line, en van meetgegevens over verkeer en verkeersveiligheid.
 • Verkeersgevens verwerken voor het opstellen van een verkeerskundige werkingsplan voor verkeerslichten.
 • statistische berekeningen uitvoeren om prognoses te formuleren over de toekomstige verkeersevolutie en verkeersafwikkeling van specifieke kruispunten.

Verder bedenk je nieuwe concepten of reglementeringen of je werkt deze uit om op die manier de overheid in staat te stellen op een innovatieve en toekomstgerichte manier te werken en/of in te spelen op nieuwe maatschappelijke uitdagingen of ontwikkelingen.

Tot slot onderhoud je contact met verschillende klanten (territoriale wegenafdelingen, De Lijn en vertegenwoordigers van verschillende categorieën weggebruikers zoals vrachtwagenbestuurders, automobilisten, fietsers, voetgangers) met als doel maximaal inzicht te hebben in diens verwachtingen, de uitvoering van de opdracht optimaal voor te bereiden en toelichting te geven bij de uitgevoerde taak.

Jouw profiel
 • Je hebt een masterdiploma.
 • je hebt een rijbewijs B of bent bereid dit op korte termijn te behalen.
 • Je bent bereid om op korte termijn kennis te verwerven van:
  - verkeersplannen;
  - de werking van verkeersregelaars.
 • Je hebt kennis van informatica: je kan goed overweg met de courante informaticapakketten en je hebt technische kennis van informatica en verkeer.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van de sector van de verkeerslichtenregeling en bronnenkennis verworven uit een technische opleiding.
 • Je hebt een uitgesproken interesse voor of affiniteit met verkeer en mobiliteit.
Ons aanbod

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer werk je mee aan de mobiliteit en verkeersveiligheid in Vlaanderen. Je maakt deel uit van een organisatie die resultaatsgerichtheid weet te combineren met een menselijke werkomgeving. Naast het meewerken aan tal van boeiende projecten krijg je een mooi en competitief loon aangevuld met o.a. 35 vrij te kiezen vakantiedagen, vrijaf tussen Kerstmis en Nieuwjaar, de mogelijkheid tot telewerk,…

Hoe solliciteren

Solliciteren kan tot en met 11 november 2018 door je CV en motivatiebrief in te sturen via de sollicitatieknop op deze pagina.

Meer weten

Voor bijkomende informatie kan je de uitgebreide functiebeschrijving in bijlage raadplegen.