Wij zoeken voortdurend

Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

testanalist verkeerslichtenregelingen

Solliciteer
 • afdeling: Verkeer Wegsystemen en Telematica
 • organisatie: Agentschap Wegen en Verkeer
 • regio: Brussel - standplaats: Brussel
 • referentie: AWV00559


Onze organisatie

Het Agentschap Wegen en Verkeer beheert ongeveer 7000 km gewest- en autosnelwegen, ruim 7700 km fietspaden en ongeveer 1700 verkeerslichtengeregelde kruispunten in Vlaanderen.

Het team Verkeerslichten van de afdeling Verkeer Wegsystemen en Telematica staat in voor het opmaken van de verkeerslichtenregelingen voor deze kruispunten.

De programmatie van een verkeerslichtenregeling in een verkeersregelaar (installatie die op het kruispunt instaat voor de aansturing van verkeerslichten) gebeurt door een externe opdrachtnemer, op basis van een verkeerskundig plan (V-plan) dat de werking van de verkeerslichten weergeeft. Dit V-plan wordt door het team verkeerslichten opgemaakt. Meer informatie over verkeerslichtenregelingen kan teruggevonden worden in de Brochure Verkeerslichtengeregelde kruispunten, die beschikbaar is op volgende link: http://wegenenverkeer.be/verkeerslichten-op-vlaamse-gewestwegen.

Meer informatie over het agentschap is te vinden via de website www.wegenenverkeer.be.

Jouw takenpakket

Jouw taak bestaat in hoofdzaak uit het testen en controleren van de verkeerslichtenprogrammatie in het labo van de externe opdrachtnemer. Daarnaast sta je ook in voor de verzameling en verwerking van specifieke data, zoals loggegevens van de verkeersregelaars, en het uitvoeren van bepaalde activiteiten op het terrein (kruispunt), zoals controle over de uitvoering en het uitvoeren van analyses en metingen.

Bij de uitvoering van je functie zal je hoofdzakelijk verantwoordelijk zijn voor:

 • Het opvolgen van de evoluties op vlak van verkeersregelaars en bijhorende systemen voor afstandsbewaking.
 • Het (opvolgen van de) testen in het labo van nieuwe verkeersregelaars en van programmatieaanpassingen voor bestaande verkeersregelaars.
 • Het leveren van adviezen en technische assistentie m.b.t. verkeersregelaars.
 • Het opvolgen van grote projecten en proefprojecten rond verkeersregelaars.
 • Je bent het aanspreekpunt voor vragen met betrekking tot verkeersregelaars.

Op regelmatige basis breng je verslag uit bij de verantwoordelijke studie-ingenieur(s) en de directeur-ingenieur, zodat zij in staat zijn het resultaat met de kwaliteitsnormen te vergelijken en indien nodig bij te sturen. Op basis van de analyse van de gegevens is het mogelijk om dwalingen in de werking van de verkeersregelaars of bij de programmatie ervan op te sporen en hieraan eventueel correctieve acties te koppelen.

Jouw profiel
 • Je hebt een bachelor diploma, bij voorkeur in de richting elektromechanica.
 • Ervaring met verkeersregelaars, verkeerscomputers en/of afstandsbewaking is een pluspunt, maar gemotiveerde schoolverlaters komen ook in aanmerking.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B.
 • Je kan vlot werken met de courante PC-toepassingen (MS Office, Google-apps).
 • Je hebt een goede kennis op vlak van elektriciteit en mechanica.
 • Ervaring met het werken met elektromechanische installaties strekt tot de aanbeveling.
 • Je bent in het bezit van een BA5-attest (of je bent bereid dit snel te verwerven).
 • Ervaring met het Algemeen Reglement op de Elektrische installaties (m.n. AREI) is een pluspunt.

Ons aanbod

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer werk je mee aan de mobiliteit en verkeersveiligheid in Vlaanderen. Je maakt deel uit van een organisatie die resultaatsgerichtheid weet te combineren met een menselijke werkomgeving. Naast het meewerken aan tal van boeiende projecten krijg je een mooi en competitief loon aangevuld met o.a. 35 vrij te kiezen vakantiedagen, vrijaf tussen Kerstmis en Nieuwjaar, de mogelijkheid tot telewerk,…

Je bruto aanvangssalaris bedraagt minimaal € 2.372,59 (0 jaar ervaring, salarisschaal B111) en relevante privé-ervaring of ervaring als zelfstandige kan onder bepaalde voorwaarden verloond worden.

Hoe solliciteren

Solliciteren kan tot en met 20 januari 2019 door je CV en motivatiebrief in te sturen via de sollicitatieknop op deze pagina.

Meer weten

Voor extra informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met

Voor extra informatie over de deelnemingsvoorwaarden en selectieprocedure kun je contact opnemen met

Meer info over de functie vind je in de uitgebreide functiebeschrijving als bijlage.