Verfijn zoekopdracht
Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

Projectmedewerker kwaliteit Solliciteer
 • afdeling: Planning en Co√∂rdinatie
 • organisatie: Agentschap Wegen en Verkeer
 • regio: Brussel - standplaats: Brussel
 • referentie: AWV00129


Onze organisatie

De Vlaamse overheid wil het verkeer veilig, vlot, leefbaar en betaalbaar houden.

Het Agentschap Wegen en Verkeer staat in voor het aanleggen, onderhouden en beheren van de Vlaamse gewest- en autosnelwegen. Het Agentschap is ook bevoegd voor de veiligheid en het comfort van de weggebruikers. Zij zorgt tevens voor de grootst mogelijke mobiliteit, rekening houdend met ruimtelijke ordening, economische en ecologische aspecten.

De functie van projectmedewerker kwaliteit situeert zich binnen de afdeling Planning en Coördinatie (PCO) van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Deze afdeling is een centrale afdeling die zorgt voor de coördinatie tussen de territoriale en kennisafdelingen op verschillende functionele domeinen, zoals o.a. opmaak en opvolging van de investerings- en onderhoudsprogramma’s, kwaliteitsmanagement, interne en externe communicatie, HRM, ICT, milieu en natuur, veiligheid en preventie, districtswerking, winterdienst, kennisbeheer, GIS en wegeninspectie.

Jouw takenpakket

Als projectmedewerker kwaliteit kom je terecht in de pijler kwaliteitsmanagement onder leiding van de verantwoordelijke kwaliteitsmanagement en aangestuurd door inhoudelijke experten en het afdelingshoofd van de afdeling Planning en Coördinatie.

In deze functie streef je permanent naar het verbeteren van de werking van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Je krijgt de verantwoordelijkheid om zelf inventief op zoek te gaan naar gepaste systemen, dit in overleg met diverse collega’s uit het AWV.

 • De meeste activiteiten binnen het proces kwaliteit hebben betrekking op integrale kwaliteitszorg, daarnaast besteed je ook tijd aan business continuity management (BCM), procesbeheer en risicomanagement.
 • De centrale en afdelingsoverschrijdende onderwerpen worden door de pijler kwaliteitsmanagement behandeld in samenwerking met de Commissie Continu verbeteren en gerapporteerd aan de directieraad: vb. uitwerking specifieke acties, implementatie van nieuwe normen, beheer applicaties DQS (Document Quality System), Interne Audit Vlaanderen, afdelingsoverschrijdende actiepunten,…
 • In samenspraak met de Commissie Continu verbeteren en andere overlegorganen zoals Commissie BCM, werkgroepen informatiebeheersplan, klachtenmanagement,… wordt de werking en de activiteiten, nieuwe tendensen, normen, in deze pijler bepaald en opgevolgd. Alle gerelateerde onderwerpen, vragen, … i.v.m. het geïntegreerd kwaliteitsmanagement en -beleid worden door deze pijler afgehandeld.

Daarnaast zorgt deze pijler ook voor de kwaliteitszorg binnen de afdeling PCO en de Stafdienst zelf.

De projectmedewerker kwaliteit voert in overleg met de verantwoordelijke kwaliteitsmanagement taken uit waarbij voldoende zelfstandigheid en initiatief noodzakelijk is. Je zal daarbij ook procedures en werkinstrumenten ontwikkelen of aanpassen in nauw overleg met de inhoudelijk experten, kwaliteitsmanager en het afdelingshoofd.

Tot slot zal je als projectmedewerker kwaliteit interne klanten stimuleren om doelstellingen m.b.t. het eigen vakgebied te realiseren alsook hen stimuleren om het kwaliteitssysteem te gebruiken, door over je eigen vakgebied te communiceren en te informeren.

Jouw profiel

Op uiterste inschrijvingsdatum 28 maart 2017 voldoe je aan onderstaande voorwaarden:

 • Je hebt een bachelorsdiploma

Technische competenties                                                       

 • Je hebt kennis van de courante informatica-pakketten
 • Je hebt (bij voorkeur) kennis van het ISO-kwaliteitsmanagementsysteem en van geldende ISO-normen
 • Je kan je eigen werk plannen en organiseren
 • Je gaat steeds nauwkeurig te werk
Ons aanbod

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer werk je mee aan de mobiliteit en verkeersveiligheid in Vlaanderen. Je maakt deel uit van een organisatie die resultaatsgerichtheid weet te combineren met een menselijke werkomgeving. Naast het meewerken aan tal van boeiende projecten krijg je een mooi en competitief loon aangevuld met o.a. 35 vrij te kiezen vakantiedagen, vrijaf tussen Kerstmis en Nieuwjaar, de mogelijkheid tot telewerk,…

Hoe solliciteren

Solliciteren kan tot en met 28 maart 2017 door je CV en motivatiebrief in te sturen via de sollicitatieknop op deze pagina.

Meer weten

Voor meer informatie kan u de uitgebreide functiebeschrijving in bijlage raadplegen.

Bijlagen