Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

werfcontroleur wegenbouw

Solliciteer
  • afdeling: Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
  • organisatie: Agentschap Wegen en Verkeer
  • regio: Vlaams-Brabant - standplaats: district Vilvoorde/Halle/Leuven of Aarschot (werkingsgebied provincie Vlaams-Brabant)
  • referentie: AWV00322


Onze organisatie

Het Agentschap Wegen en Verkeer beheert ongeveer 7000km gewest- en autosnelwegen en ruim 7700 km fietspaden.

De afdeling Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant is verantwoordelijk voor het aanleggen, onderhouden en beheren van de gewestwegen en autosnelwegen in de provincie Vlaams-Brabant en de wegtunnels in Vlaanderen.

Jouw takenpakket

Heb je een goede technische kennis, een kritische blik en ben je graag buiten op de werf aanwezig? Kijk je er naar uit om jouw steentje bij te dragen aan de mobiliteit en verkeersveiligheid in de provincie Vlaams-Brabant? Dan is de vacature voor werfcontroleur misschien iets voor jou! 

 

Als werfcontroleur sta je in voor het opvolgen van werken die worden uitgevoerd door derden en controle op het terrein van de naleving van wetgeving, regelgeving en bepalingen van het bestek. Zo waak je erover dat de werkzaamheden vlot, tijdig, kwaliteitsvol en overeenkomstig de gemaakte afspraken en reglementaire voorschriften en bepalingen verlopen.

Meer concreet bereid je werven voor, maak je een postenboek op, controleer je de werken, leveringen en vergun­nin­gen, houd je een werfdagboek bij, reageer je op problemen, doe je vaststellingen (onder andere met betrekking tot overtre­dingen), verstrek je informatie en gegevens daarover en maak je verslagen op.

Je bent vaak alleen op pad, maar hebt contacten met aannemers, burgers, andere openbare besturen. Je werkt ook samen met andere werfcontroleurs bij aannemingen, de werfleider en dienstkringingenieur. Het gaat om een heel gevarieerde opdracht die vaak buiten wordt uitgeoefend.

Jouw uitvalsbasis is (afhankelijk van jouw woonplaats) het district Aarschot, Vilvoorde, Halle of Leuven, maar (naargelang de noden en in samenspraak met jouw leidinggevende) kan je ook worden ingezet voor projecten elders in de provincie Vlaams-Brabant.

Jouw profiel
  • Je hebt een bachelordiploma, bij voorkeur in een technische richting.
  • Je hebt een rijbewijs B.                                           
  • Je hebt kennis van meetmethodes, wettelijke meeteenheden, de verkeersreglementering. Je hebt materiaalkennis van o.a. grond, asfalt, beton, beplanting, …
  • Je kan technische plannen lezen en voorstellen doen voor aanpassingen.
  • Verder heb je een basiskennis van topografie en de desbetreffende wet- en regelgeving (overheidsopdrachten, vergunningen, …)
  • Je maakt, samen met je collega’s, deel uit van de permanente wachtdienst (24/24) met het oog op dringende interventies en kan eventueel ingeschakeld worden in de winterdienst. Sommige werven kunnen nacht- en weekendwerk (waarvoor compensatie voorzien is) vereisen.

Ons aanbod

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer werk je mee aan de mobiliteit en verkeersveiligheid in Vlaanderen. Je maakt deel uit van een organisatie die resultaatsgerichtheid weet te combineren met een menselijke werkomgeving. Naast het meewerken aan tal van boeiende projecten krijg je een mooi en competitief loon aangevuld met o.a. 35 vrij te kiezen vakantiedagen en vrijaf tussen Kerstmis en Nieuwjaar en de mogelijkheid tot telewerk.

Hoe solliciteren

Solliciteren kan tot en met 4 maart 2018 door je CV en motivatiebrief in te sturen via de sollicitatieknop op deze pagina.

Meer weten

Meer informatie over de selectieprocedure vind je in de uitgebreide functiebeschrijving in bijlage.

Voor extra informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Kenneth Vanhoenacker (Directeur Investeringen)