Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

consulent organisatie

Solliciteer
 • afdeling: Organisatie
 • organisatie: Departement Mobiliteit en Openbare Werken
 • regio: Brussel - standplaats: Brussel
 • referentie: DMOW00168


Onze organisatie

 

De functie van consulent organisatie situeert zich binnen de afdeling Organisatie van het departement Mobiliteit en Openbare Werken.  Deze afdeling bundelt haar expertise op het vlak van personeel, financiën, logistiek, juridische zaken en organisatieontwikkeling. 

Je komt terecht in het team Organisatieontwikkeling dat projecten en trajecten begeleidt in het kader van strategiebepaling, reorganisaties & veranderingen, procesverbetering en facilitatie voor het departement en bij uitbreiding het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken.

Jouw takenpakket

Je bent het eerste aanspreekpunt voor het departement en bij uitbreiding de entiteiten van het beleidsdomein MOW voor het uitwerken van (complexe) vraagstukken op vlak van organisatieontwikkeling. Vanuit een consultancy rol begeleid en ondersteun je het (lijn)management van het departement en bij uitbreiding het beleidsdomein MOW bij het afstemmen van organisatiedoelen, strategie, structuur, taken, processen en functies op uitdagingen in de organisatie.

Je doet dit door het management op het vlak van organisatieontwikkeling te adviseren, (deel)projecten binnen de afgesproken projectdoelstellingen te realiseren en/ of de noodzakelijke veranderingen mee te begeleiden en faciliteren. Op die manier worden de uitdagingen voor de opdrachtgever op een efficiënte en effectieve manier  aangepakt.  De consulent organisatie werkt voornamelijk projectmatig, brengt behoeften in kaart en doet voorstellen naar klanten aan de hand van tools & instrumenten gerelateerd aan organisatieontwikkeling.

Belangrijkste resultaatsgebieden:

 • Zowel op vraag als proactief interne klanten adviseren over vraagstukken op vlak van organisatieontwikkeling en –verandering (strategie, doelstellingen, organisatiestructuur, organisatiecultuur, veranderingen, procesoptimalisaties, etc.) om deskundige oplossingen aan te bieden.
 • Projectmatig en procesmatig opdrachtgevers begeleiden en faciliteren op vlak van vraagstukken op vlak van organisatieontwikkeling (strategie, doelstellingen, organisatiestructuur, organisatiecultuur, veranderingen, procesoptimalisaties, etc.) in functie van duidelijk afgesproken projectdoelstellingen:
  • Definiëren en plannen van het project in nauw overleg met opdrachtgever/ betrokken actoren om een duidelijke leidraad te hebben voor de uitvoering van het project. Uitwerken van een projectplan op maat voor de opdracht, inclusief scope, timing, actieplan, bevoegdheden en met oog op betrokkenheid (verandermanagement)
  • Opvolgen en eventueel mee uitvoeren van het project teneinde ervoor te zorgen dat de projectresultaten behaald worden, in nauwe samenwerking met opdrachtgevers. Opnemen van een faciliterende / neutrale rol.
  • Leiden of deelnemen aan (deel)projecten of werkgroepen teneinde bij te dragen aan de realisatie van de afgesproken projectdoelstellingen.
 • Ontwikkelen of aanpassen van concepten, systemen, methoden en technieken gerelateerd aan organisatieontwikkeling, teneinde de gedefinieerde dienstverlening te kunnen uitvoeren. Opvolgen van organisatiebeleidsevoluties, methodieken en instrumenten en nagaan in welke mate deze ingang kunnen vinden in eigen werking en organisatie.
Jouw profiel
 • Je hebt een masterdiploma bij voorkeur in de humane of economische wetenschappen
 • Je hebt bij voorkeur 3 jaar relevante ervaring op het vlak van organisatieontwikkeling (proces- en projectmanagement, veranderingsmanagement, organisatie-ontwerp, procesoptimalisatie, faciliteren van cultuurveranderingen, managementbegeleiding, …)
 • Je bent vertrouwd met organisatieontwikkeling in het algemeen
 • Je bent vertrouwd met project- en veranderingsmanagement en hebt een projectmatige ingesteldheid
 • kennis van reglementering/wetgeving/Vlaams Personeelsstatuut eigen aan het organisatieontwikkeling en -beheersing is een pluspunt.

Ons aanbod

Je komt terecht in een dynamische organisatie die oog heeft voor innovatie – contract onbepaalde duur – ruime opleidings- en ontplooiingskansen – een aantrekkelijke vakantieregeling – gratis woon- werkverkeer met het openbaar vervoer – maaltijdcheques – hospitalisatieverzekering - ...

Hoe solliciteren

Solliciteren kan tot en met 3 juni 2018 door je CV en motivatiebrief in te sturen via de sollicitatieknop op deze pagina.

Meer weten

Voor extra informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met

 

Dorien Smeets - Consulent Organisatie

Voor extra informatie over de deelnemingsvoorwaarden en selectieprocedure kun je contact opnemen met

Smekens Michiel - Intern consultant HRM – selectiedeskundige, afdeling Organisatie

Meer informatie over de functie vind je in de uitgebreide functiebeschrijving in bijlage.