Wij zoeken voortdurend

Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

mobiliteitsbegeleider vervoersregio Aalst en Waasland

Solliciteer
 • afdeling: Beleid
 • organisatie: Departement Mobiliteit en Openbare Werken
 • regio: Oost-Vlaanderen - standplaats: Gent
 • referentie: DMOW00194


Onze organisatie

Het Departement Mobiliteit en Openbare Werken staat voor een duurzame ontwikkeling van de mobiliteit in Vlaanderen. Het realiseert heel wat projecten en biedt daarnaast beleidsondersteuning op het vlak van mobiliteit, verkeersveiligheid, investeringen, beheer en exploitatie van de transport- en de haveninfrastructuur.

De functie van Mobiliteitsbegeleider situeert zich binnen de afdeling Beleid van het departement.  De afdeling Beleid zet expertise in personen- en goederenvervoer in om vorm te geven aan een duurzaam en onderbouwd mobiliteits- en infrastructuurbeleid. Ze doet dat samen met de agentschappen, andere overheden en belanghebbenden. De afdeling speelt in op nieuwe trends en ontwikkelingen, en doet aan onderzoek. Ze formuleert een langetermijnvisie voor de mobiliteit en de infrastructuur, die ze vertaalt in realiseerbare projecten. De afdeling Beleid volgt ook de uitvoering van het beleid op.

De afdeling heeft een zetel te Brussel waar ongeveer 85 personen tewerkgesteld zijn. Je komt terecht in het team dat werkt binnen de vervoersregio’s Aalst en Waasland.

Jouw takenpakket

Je ondersteunt de vervoerregio's Aalst en Waasland in het uittekenen en implementeren van een duurzame mobiliteits- en infrastructuurbeleid om zo een goed onderbouwde en kwaliteitsvolle bijdrage te leveren aan beleid(splannen) die politiek en/ of maatschappelijk gedragen kunnen worden.


Je staat vervolgens mee in voor zowel de implementatie van het beleid/ de beleidsplannen op regionaal niveau als de opvolging van de beleidsuitvoering door het faciliteren van mobiliteit-gerelateerde dossiers en het begeleiden op vlak van mobiliteitsplanning. Op die manier zorg je voor een vertaalslag van het Vlaamse mobiliteits- en infrastructuurbeleid naar het regionale niveau enerzijds en verzamel je relevante input als bijdrage tot de beleidsvoorbereiding en –ontwikkeling op Vlaams niveau anderzijds.

Jouw profiel

- Je bent in het bezit van een masterdiploma, een link met mobiliteit is een pluspunt 
- Ervaring in een mobiliteitsomgeving is een pluspunt, maar gemotiveerde schoolverlaters komen ook in aanmerking!
- Kennis van volgende domeinen is een pluspunt:

 • Kennis van het Vlaamse mobiliteitsbeleid en het Mobiliteitsplan Vlaanderen
 • Kennis van het werkveld (vervoerregio's Aalst en Waasland) en de relevante actoren
 • Kennis van de relevante wetgeving en regelgeving 
 • Kennis van beleidsorganisatie en beleidsprocessen 
Ons aanbod

Je komt terecht in een dynamische organisatie die oog heeft voor innovatie – een contract van bepaalde duur (1 jaar) - ruime opleidings- en ontplooiingskansen – een aantrekkelijke vakantieregeling – gratis woon- werkverkeer met het openbaar vervoer – maaltijdcheques – hospitalisatieverzekering - ...

Hoe solliciteren

Solliciteren kan tot en met 30 september 2018 door je CV en motivatiebrief in te sturen via de sollicitatieknop op deze pagina.

Meer weten

Voor extra informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Nele Terrie

 • Teamcoördinator interne werking en coördinatie
 • Tel: 02 553 79 75
 • E-mail: nele.terrie@mow.vlaanderen.be

Voor extra informatie over de deelnemingsvoorwaarden en selectieprocedure kun je contact opnemen met Carla Piens

 • Intern consultant HRM – selectiedeskundige, afdeling Organisatie
 • Tel. : 02 553 72 14
 • E-mail: carla.piens@mow.vlaanderen.be