Wij zoeken voortdurend

Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

studieverantwoordelijke intelligente transportsystemen (ITS)

Solliciteer
 • afdeling: Expertise Verkeer en Telematica
 • organisatie: Agentschap Wegen en Verkeer
 • regio: Brussel - standplaats: Brussel
 • referentie: AWV00483


Onze organisatie

Het Agentschap Wegen en Verkeer beheert ongeveer 7000 km gewest- en autosnelwegen en ruim 7700 km fietspaden. Het Agentschap Wegen en Verkeer staat in voor het aanleggen, onderhouden en beheren van de Vlaamse gewest- en autosnelwegen. Het Agentschap is ook bevoegd voor de veiligheid en het comfort van de weggebruikers.

De functie van Studieverantwoordelijke Intelligente Transportsystemen (ITS) situeert zich binnen de afdeling Expertise, Verkeer en Telematica (EVT) van het Agentschap Wegen en Verkeer. De afdeling wil een toonaangevend kenniscentrum zijn op het vlak van verkeerskunde, elektromechanica en telematica. Voor deze kennisgebieden ondersteunt zij mee het beleid, bouwt zij expertise op en stelt zij deze expertise ter beschikking van zowel interne als externe klanten.

Intelligente transportsystemen (ITS) zijn een geheel van informatie- en communicatietechnologieën om het verkeer veiliger en efficiënter te maken. ITS-infrastructuur omvat zowel systemen voor detectie als systemen om het verkeer te informeren en te sturen. In het domein van intelligente transportsystemen is de partner in eerste instantie het Vlaams Verkeerscentrum.
Enkele voorbeelden van toepassingen op snelwegen zijn: verkeersdetectiesystemen op basis van inductieve lussen, CCTV- en incidentdetectiecamera's, en verkeersmanagement met behulp van dynamische borden.

Jouw takenpakket
 • Als studieverantwoordelijke Intelligente Transportsystemen zorg je voor het verzamelen en verspreiden van expertise, beste praktijken en informatie over de nieuwste evoluties op het vlak van (coöperatieve) intelligente transportsystemen en hun toepassingen.
 • Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie van (C-)ITS-gerelateerde projecten, die uitgevoerd worden door jouw collega-projectingenieurs.
 • Je werkt nauw samen met studieverantwoordelijken, studie-ingenieurs en met de andere afdelingen van het Agentschap, in het bijzonder met de afdeling Elektromechanica en Telematica. Je stuurt hen aan met jouw kennis en advies.
 • Je stemt de werkmethoden, strategieën, technieken en middelen binnen en buiten het Agentschap op elkaar af.
 • Je zorgt mee voor het invullen en coördineren van ITS binnen het AWV gerelateerd aan de huidige en toekomstige behoeften en rekening houdend met de maatschappelijke context en technologische evoluties. Je doet dit onder meer door het initiëren en opvolgen van proefprojecten.

Wil je meer info over deze functie? Lees dan zeker het interview met collega Jean via deze link: http://wegenenverkeer.be/studieverantwoordelijke-intelligente-transportsystemen-its

Jouw profiel
 • Je beschikt over een masterdiploma bij voorkeur in de industriële wetenschappen (industrieel ingenieur) met afstudeerrichting informatica, elektronica ICT, elektrotechniek of elektromechanica.
 • Relevante werkervaring is een pluspunt, maar gemotiveerde schoolverlaters met een sterke interesse in verkeer en mobiliteit komen ook in aanmerking.
 • Je hebt kennis van de methodologie voor het uitvoeren van studies (theoretisch onderzoek, probleemdefiniëring, testen, rapportering, pilootproject, stuurgroepvergaderingen).
 • Je hebt interesse voor verkeer en verkeerstoepassingen.
 • Je hebt kennis van elektromechanica, elektriciteit en elektronica.
 • Je hebt kennis van intelligente transportsystemen (ITS), dynamisch verkeersmanagement (DVM) en verkeershandhavingssystemen of bent er sterk in geïnteresseerd en bereid je hier op korte termijn in te verdiepen.
 • Je hebt een degelijke kennis van MS-Office en Google.
 • Je kan technische documenten in het Frans en Engels vlot lezen.
 • Kennis van overheidsopdrachten is een troef.
 • Je hebt een brede IT-kennis, zowel hard- als software.
 • Je hebt kennis van projectmanagement.
Ons aanbod

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer werk je mee aan de mobiliteit en verkeersveiligheid in Vlaanderen. Je maakt deel uit van een organisatie die resultaatsgerichtheid weet te combineren met een menselijke werkomgeving. Naast het meewerken aan tal van boeiende projecten krijg je een mooi en competitief loon aangevuld met o.a. 35 vrij te kiezen vakantiedagen, vrijaf tussen Kerstmis en Nieuwjaar, de mogelijkheid tot telewerk,…

Hoe solliciteren

Solliciteren kan tot en met 8 oktober 2018 door je CV en motivatiebrief in te sturen via de sollicitatieknop op deze pagina.

Meer weten

Voor extra informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Valérie De Clercq, personeelsverantwoordelijke

Voor extra informatie over de deelnemingsvoorwaarden en selectieprocedure kun je contact opnemen met Eline De Smet, selectieverantwoordelijke

Meer informatie over de functie vind je in de uitgebreide functiebeschrijving in bijlage.