Wij zoeken voortdurend

Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

2 verantwoordelijken wegendistrict

Solliciteer
  • afdeling: Wegen en Verkeer Limburg
  • organisatie: Agentschap Wegen en Verkeer
  • regio: Limburg - standplaats: Maaseik - Tongeren
  • referentie: AWV00550


Onze organisatie

Het Agentschap Wegen en Verkeer beheert ongeveer 7000 km gewest- en autosnelwegen en ruim 7700 km fietspaden.

De afdeling Wegen en Verkeer Limburg is verantwoordelijk voor het aanleggen, onderhouden en beheren van de gewestwegen, fietspaden en autosnelwegen in de provincie Limburg.

Jouw takenpakket

Als verantwoordelijke wegendistrict ben je, samen met je collega, het aanspreekpunt van het wegendistrict binnen de afdeling maar ook voor externen.

Je bent belast met de organisatie en leiding van de winterdienst (vrij houden van de wegen in winteromstandigheden) en de permanente wachtdienst. Je leidt en begeleidt de personeelsleden (wegentoezichters en administratieve medewerkers), zorgt voor de taakverdeling en kijkt na of het werk op een kwaliteitsvolle manier wordt uitgevoerd.

Daarnaast vervang je je collega verantwoordelijke wegendistrict bij afwezigheid en neem je deze taken over, zowel in het eigen district als in andere districten waar er een tijdelijke nood is.

Je takenpakket als verantwoordelijke wegendistrict in district Oost (Maaseik) situeert zich hoofdzakelijk op het vlak van beheer. Het accent ligt in eerste instantie op volgende taken : je geeft advies op bouwaanvragen en behandelt allerlei vergunningsaanvragen, rekening houdende met de vigerende wetgeving. Je behandelt schadedossiers, klachten en meldingen, Je houdt aansluitend toezicht op een kwalitatieve afhandeling van deze dossiers door de medewerkers.

Je takenpakket als verantwoordelijke wegendistrict in district Zuid (Tongeren) situeert zich op het vlak van onderhoud. Je organiseert het dagelijks onderhoud van de (bestaande) weginfrastructuur en –installaties voor de regio Zuid (m.b.v. externe aannemers). Naast deze taken word je hier ook ingeschakeld in het team Kunstwerken regio Oost (Limburg, Vlaams-Brabant, Antwerpen). Dit zal ongeveer tot de helft van je dagtaak kunnen bedragen. Dit team is verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van de kunstwerken (bruggen, tunnels). Aan de hand van de verslagen van grondige inspecties door de bruginspecteurs bereid je, samen met de teamverantwoordelijke, planning en beleid voor in verband met kunstwerken. Je treedt onder de vleugels van de teamverantwoordelijke ook op als projectleider voor onderhoudswerken aan kunstwerken.  Bij afwezigheid van de teamverantwoordelijke vervang je hem.

Jouw profiel
  • Je beschikt over een masterdiploma, bij voorkeur in een technische richting.
  • Je hebt, bij voorkeur, ervaring in het aansturen en gericht inzetten van mensen in een organisatie.
  • Je hebt een rijbewijs B.

Bijkomende verwachtingen:

  • Je bent bereid om ingezet te worden in een permanentie (24/24) in beurtrolsysteem op weekbasis met het oog op dringende interventies en/of winterdienst.

 Meer info over het takenpakket en vereiste profiel kan je terugvinden in de uitgebreide functiebeschrijving.

Ons aanbod

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer werk je mee aan de mobiliteit en verkeersveiligheid in Vlaanderen. Je maakt deel uit van een organisatie die resultaatsgerichtheid weet te combineren met een menselijke werkomgeving. Naast het meewerken aan tal van boeiende projecten krijg je een mooi en competitief loon aangevuld met o.a. 35 vrij te kiezen vakantiedagen, vrijaf tussen Kerstmis en Nieuwjaar, de mogelijkheid tot telewerk,…

Hoe solliciteren

Solliciteren kan tot en met 20 januari 2019 door je CV en motivatiebrief in te sturen.

Meer weten

Voor extra informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met

Wilfried Paredis

Directeur Exploitatie en Beheer

Tel: 011/74.23.58

E-mail: wilfried.paredis@mow.vlaanderen.be

 

Voor extra informatie over de deelnemingsvoorwaarden en selectieprocedure kun je contact opnemen met

Michiel Smekens

Selectieverantwoordelijke, afdeling Organisatie

Tel. : 02 553 03 94

E-mail: Michiel.smekens@mow.vlaanderen.be