Wij zoeken voortdurend

Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

werfcontroleur elektromechanica - afstandsbewaking

Solliciteer
 • afdeling: Verkeerscentrum
 • organisatie: Agentschap Wegen en Verkeer
 • regio: Antwerpen - standplaats: Antwerpen
 • referentie: AWV00634


Onze organisatie

Het Agentschap Wegen en Verkeer beheert ongeveer 7000 km gewest- en autosnelwegen en ruim 7700 km fietspaden. Het Agentschap Wegen en Verkeer staat in voor het aanleggen, onderhouden en beheren van de Vlaamse gewest- en autosnelwegen. Het Agentschap is ook bevoegd voor de veiligheid en het comfort van de weggebruikers.

Het beleidsdomein MOW is in transitie: de afdeling Verkeerscentrum (VC) zal in de loop van 2019 deel uitmaken van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Deze afdeling biedt 24u/7d operationele ondersteuning aan weggebruikers, politie en hulpdiensten, territoriale wegenafdelingen en andere stakeholders voor wat betreft het verkeers- en tunnelmanagement evenals voor het technisch beheer van de weginfrastructuur. In deze domeinen verdiept het systematisch haar kennis door toegepast onderzoek. De verschillende teams kunnen hierbij gebruik maken van een sterk gespecialiseerde en  bedrijfszekere infrastructuur die in eigen beheer wordt ontwikkeld en onderhouden.

Je wordt tewerkgesteld als werfcontroleur binnen de sectie Bewaking en Monitoring Infra (BMI).

De sectie BMI staat in voor de realisatie, het onderhoud en de exploitatie van bewakings- en bedieningssystemen. Deze systemen kunnen installaties actief opvolgen en in vele gevallen ook bedienen. Bovendien zijn deze systemen een belangrijke werktool voor de operatoren van het Vlaams Tunnel- en Controlecentrum.

Als werfcontroleur EM kom je terecht in de cel Afstandsbewakingssystemen van de sectie BMI.

Jouw takenpakket

Je bent verantwoordelijk voor het opvolgen van de aannemers die werken uitvoeren in opdracht van de afdeling. Deze aannemingen situeren zich allemaal in het vakgebied van de afstandsbewakings- en afstandsbedieningssystemen met al zijn toepassingen. Voorbeelden hiervan: afstandsbewaking en -bediening van wegverlichting, verkeerslichten, tunnels; communicatie- en videoplatform tunnels, meet- en bewakingsuitrusting zoutbijlaadplaatsen winterdienst,...

Daarnaast zal je mee instaan voor het beheer van de afstandsbewakingsinfrastructuur in de technische ruimte en operatorzaal van het Vlaams Tunnel- en Controlecentrum.

In jouw functie is goed organiseren en communiceren belangrijk, om in overleg met de vele belanghebbenden een vlotte integratie te kunnen realiseren van de verschillende technische en operationele alarmen van diverse technieken in één afstandsbewakingssysteem, en dat ook op een veilige en volledige manier te kunnen testen. 

Jouw profiel
 • Je hebt een bachelordiploma in de richting toegepaste informatica (specialisatie netwerkmanagement), elektronica, elektromechanica, elektrotechniek, of je hebt een ander bachelordiploma, met minstens 2 jaar werkervaring in informatica, netwerkmanagement, elektronica, elektromechanica of elektrotechniek
 • Je hebt een rijbewijs B
 • Je bent gedreven en kunt op zelfstandige wijze problemen oplossen.  
 • In dit snel evoluerend domein blijf jij steeds op de hoogte van de nieuwste technologische ontwikkelingen. 
 • Je bent bereid om sporadisch (vooraf ingepland en met compensatie) nachtwerk te verrichten
 • (Basis)kennis van volgende aspecten vormt een sterke troef:
  • Relevante technieken gebruikt bij afstandsbewakings- en afstandsbedieningssystemen (Modbus, OPC UA, ...)
  • netwerkinfrastructuur (VLAN, IP, DNS, DHCP, …)
  • systeembeheer en Windows Server
  • SQL en Report Builder of gelijkaardig is een meerwaarde
 • Je kan een elektrisch schema lezen, analyseren en fouten in de uitvoering ervan aankaarten.
 • Je bent in het bezit van een BA5-attest (of je bent bereid dit snel te verwerven).
Ons aanbod

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer werk je mee aan de mobiliteit en verkeersveiligheid in Vlaanderen. Je maakt deel uit van een organisatie die resultaatsgerichtheid weet te combineren met een menselijke werkomgeving.

Naast het meewerken aan tal van boeiende projecten krijg je een mooi en competitief loon aangevuld met o.a. maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, gratis woon-werkverkeer met openbaar vervoer, 35 vrij te kiezen vakantiedagen, vrijaf tussen Kerstmis en Nieuwjaar, glijdende werkuren en de mogelijkheid tot telewerk

Je bruto aanvangssalaris bedraagt minimaal € 2.372,59 (0 jaar ervaring - salarisschaal B111) en relevante privé-ervaring of ervaring als zelfstandige kan onder bepaalde voorwaarden verloond worden.

Hoe solliciteren

Solliciteren kan tot en met 9 april 2019 door je CV en motivatiebrief in te sturen via de sollicitatieknop op deze pagina.

Meer weten

Meer info over de functie en selectieprocedure vind je terug in de uitgebreide functiebeschrijving als bijlage.

Voor extra informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met

Voor extra informatie over de deelnemingsvoorwaarden en selectieprocedure kun je contact opnemen met