Wij zoeken voortdurend

Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

verantwoordelijke wegendistrict

Solliciteer
 • afdeling: Wegen en Verkeer Antwerpen
 • organisatie: Agentschap Wegen en Verkeer
 • regio: Antwerpen - standplaats: Antwerpen
 • referentie: AWV00664


Onze organisatie

Het Agentschap Wegen en Verkeer beheert ongeveer 7000 km gewest- en autosnelwegen en ruim 7700 km fietspaden.

De afdeling Wegen en Verkeer Antwerpen is verantwoordelijk voor het aanleggen, onderhouden en beheren van de gewestwegen, fietspaden en autosnelwegen in de provincie Antwerpen en de tunnels in heel Vlaanderen.

Jouw takenpakket

Wij zijn op zoek naar een collega die interesse heeft in het onderhoud van wegen en fietspaden. Die het interessant vindt om in de toepassing van wetgeving te duiken en plannen te lezen en te interpreteren. Die het leuk vindt om met mensen om te gaan en ze op een vriendelijke en beleefde manier te woord te staan.

De verantwoordelijke wegendistrict wordt betrokken bij alles wat er op de hem of haar toegewezen gewest- en autosnelwegen gebeurt. Dat kan gaan van het adviseren van publiciteits- en bouwaanvragen over het beantwoorden van vragen over bermbeheer en groenonderhoud tot het oplossen van meldingen over putten in de weg. Als verantwoordelijke wegendistrict sta je ook in voor het aansturen van de winterdienst en sporadisch de permanente wachtdienst.

In al deze taken word je bijgestaan door je team bestaande uit een collega districtchef, wegentoezichters, administratieve medewerkers en in sommige gevallen arbeiders. Je stuurt deze mensen naar beste vermogen aan, volgt hun prestaties op en zorgt voor een eerlijke taakverdeling.

Integriteit, zelfstandigheid, betrouwbaarheid, geduld, vriendelijkheid en een flinke dosis gezond verstand zijn in deze job onontbeerlijk.

Spreekt bovenstaande functie je aan en meen je aan de voorwaarden te voldoen, aarzel dan niet om te solliciteren.

Jouw profiel

Je hebt een masterdiploma, bij voorkeur in technische richting.

Je hebt, bij voorkeur, ervaring in het aansturen en gericht inzetten van mensen in een organisatie.

 • Je bent een gedreven people manager. Je creëert en bevordert de groepsgeest door je mening en ideeën te delen. Je begeleidt medewerkers op een transparante, integere en objectieve manier en je onderhoudt constructieve contacten met hen.
 • Je beschikt over de wil, de inzet en de ambitie om resultaten te boeken en je neemt de verantwoordelijkheid op jou voor de correctheid van de ondernomen acties.
 • Verder beschik je over een rijbewijs B en heb je, bij voorkeur, kennis van de technische voorschriften en regelgeving, gangbaar voor de wegenbouw in het Vlaamse Gewest (Standaardbestek 250, wetgeving op overheidsopdrachten, verkeersreglementering, vergunningen, …).
 • Je bent bereid om ingezet te worden in een permanentie (24/24) in beurtrolsysteem op weekbasis met het oog op dringende interventies en/of winterdienst Hiervoor wordt compensatie voorzien.
Ons aanbod

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer werk je mee aan de mobiliteit en verkeersveiligheid in Vlaanderen. Je maakt deel uit van een organisatie die resultaatsgerichtheid weet te combineren met een menselijke werkomgeving.

Naast het meewerken aan tal van boeiende projecten krijg je een mooi en competitief loon aangevuld met o.a. maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, gratis woon-werkverkeer met openbaar vervoer, 35 vrij te kiezen vakantiedagen, vrijaf tussen Kerstmis en Nieuwjaar, glijdende werkuren en de mogelijkheid tot telewerk.

Je bruto aanvangssalaris bedraagt minimaal € 3.204,70 (0 jaar ervaring - salarisschaal A111) en relevante privé-ervaring of ervaring als zelfstandige kan onder bepaalde voorwaarden verloond worden.

Hoe solliciteren

Solliciteren kan tot en met 27 mei 2019 door je CV en motivatiebrief in te sturen via de sollicitatieknop die je kan terugvinden op deze pagina.

Meer weten

Meer info over de functie vind je in het uitgebreide selectiereglement als bijlage.

Voor extra informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met

 • Ann Janssen
 • Directeur Exploitatie en beheer
 • Tel. 03 224 68 01
 • E-mail: ann.janssen@mow.vlaanderen.be

Voor extra informatie over de deelnemingsvoorwaarden en selectieprocedure kun je contact opnemen met

 • Eline De Smet
 • Intern consultant HRM – selectiedeskundige, afdeling Organisatie
 • Tel. 02 553 85 13  
 • E-mail: eline.desmet@mow.vlaanderen.be