Wij zoeken voortdurend

Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

consulent organisatie

Solliciteer
 • afdeling: Stafdienst
 • organisatie: Departement Mobiliteit en Openbare Werken
 • regio: Brussel - standplaats: Brussel
 • referentie: DMOW00260


Onze organisatie

Het Departement Mobiliteit en Openbare Werken doet Vlaanderen bewegen: langs de weg, over het water en door de lucht.

Het Departement Mobiliteit en Openbare Werken staat voor een duurzame ontwikkeling van de mobiliteit in Vlaanderen. Het realiseert heel wat projecten en biedt daarnaast beleidsondersteuning op het vlak van mobiliteit, verkeersveiligheid, investeringen, en beheer en exploitatie van de transport- en de haveninfrastructuur.

De functie van consulent Organisatie situeert zich binnen de Stafdienst van het departement. Deze afdeling ondersteunt, coördineert en communiceert, en zet in op een sterke samenwerking in het beleidsdomein en een degelijke organisatie van het departement zelf. De Stafdienst telt vier teams: het team Ondersteuning en Coördinatie, het team Communicatie, het team Kennis en Organisatiebeheersing en het team EU & Internationaal.

Je komt terecht in het team Kennis en Organisatiebeheersing. Daar werk je samen met 9 andere beslagen collega's, elk met hun eigen kennis- en expertisedomeinen. Dit team stimuleert en faciliteert onder meer de verbetering van de interne werking van het departement op vlak van doelstellingen, proces- en risicomanagement, organisatiestructuur- en cultuur, project- en portfoliomanagement en databeleid.

Jouw takenpakket

Ben jij de dynamische consulent Organisatie die binnenkort ons team komt versterken?

Het Departement Mobiliteit en Openbare Werken staat niet stil: (ook op vlak van interne werking) en blijft zoeken naar manieren om onze organisatie te optimaliseren. Nadenken wat de gepaste weg is voor die optimalisatie-oefening, of uitzoeken hoe organisaties beter kunnen samenwerken, is jouw ding. Maar daar blijft het niet bij. Deze oefeningen hebben een goede begeleiding nodig, zowel projectmatig als op vlak van verandermanagement. Je hebt de ambitie en de passie om zaken in beweging te krijgen en resultaten te boeken op het terrein.

Je bent een van onze interne consulenten die nagaat welk organisatiemodel het best past bij het departement, welke processen beter kunnen, en hoe we een changetraject kunnen uitbouwen. Je leidt projecten en je volgt of de afgesproken acties effectief uitgevoerd worden. Je voelt je als een vis in het water als je groepen kan faciliteren. Je kan goed overweg met collega’s van alle niveaus; je bent bij uitstek de gesprekspartner van het management, teamleiders, personeelsleden en externe consultants. En nieuwe technieken introduceren om de betrokkenheid van medewerkers te verhogen is jouw ding! 

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en herken je je in de profielomschrijving? Dan willen we graag zo snel mogelijk kennismaken!

Jouw profiel
 • Je hebt een masterdiploma, bij voorkeur in de humane of economische wetenschappen.
 • Je hebt, bij voorkeur, minimaal 3 jaar relevante ervaring op valk van organisatieontwikkeling (proces- en projectmanagement, veranderingsmanagement, organisatie-ontwerp, procesoptimalisatie, faciliteren van cultuurveranderingen, managementbegeleiding,...).
 • Je bent vertrouwd met organisatieontwikkeling.
 • Je bent vertrouwd met project- en veranderingsmanagement en hebt een projectmatige ingesteldheid.
Ons aanbod

Je komt terecht in een dynamische organisatie die oog heeft voor innovatie – contract onbepaalde duur – ruime opleidings- en ontplooiingskansen – 35 dagen verlof en vrijaf tussen Kerst en nieuwjaar – gratis woon- werkverkeer met het openbaar vervoer – maaltijdcheques – hospitalisatieverzekering - glijdende werkuren - mogelijkheid tot telewerk

 

Je bruto aanvangssalaris bedraagt minimaal € 3.204,70 (0 jaar ervaring - salarisschaal A111) en relevante privé-ervaring of ervaring als zelfstandige kan onder bepaalde voorwaarden verloond worden.

 

Meer informatie over deze financiële en sociale voordelen kan je terugvinden via de website www.werkenvoorvlaanderen.be.

Hoe solliciteren

Solliciteren kan tot en met 5 juni 2019 door je CV en motivatiebrief in te sturen via de sollicitatieknop op deze pagina.

Meer weten

Meer informatie kan je terugvinden in het selectiereglement in bijlage.

Voor extra informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met:

 • Hilde Pattijn
  Celcoördinator – Consulent Organisatie
  Tel: 0499 400655
  E-mail: hilde.pattijn@mow.vlaanderen.be

 

Voor extra informatie over de deelnemingsvoorwaarden en selectieprocedure kun je contact opnemen met

 • Kirsten Wilberts
  Intern consultant HRM – selectiedeskundige, afdeling Organisatie
  Tel. : 02 553 72 14
  E-mail: kirsten.wilberts@mow.vlaanderen.be