Verfijn zoekopdracht
Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

studie-ingenieur netwerk en telematica Solliciteer
  • afdeling: Expertise Verkeer en Telematica
  • organisatie: Agentschap Wegen en Verkeer
  • regio: Meerdere regio's - standplaats: Gent of Antwerpen of Brussel
  • referentie: AWV00133


Onze organisatie

Het Agentschap Wegen en Verkeer beheert ongeveer 7000 km gewest- en autosnelwegen en ruim 6700 km fietspaden.

De afdeling Expertise, Verkeer en Telematica wil een toonaangevend kenniscentrum zijn op het vlak van verkeerskunde,  elektromechanica en telematica. Voor deze kennisgebieden ondersteunt zij mee het beleid, bouwt zij expertise op en stelt zij deze expertise ter beschikking van zowel interne als externe klanten. 

Jouw takenpakket

Als studie-ingenieur is het actief bijhouden en uitwisselen van kennis en ervaring over netwerktechnologieën van primordiaal belang. Jouw expertise draagt bij tot de optimalisatie van de kwaliteit van de dienstverlening op organisatieniveau.

Tot jouw takenpakket behoort onder andere het opvolgen van de nieuwste technieken en normeringen op de markt, zowel in binnen- als buitenland. Je zorgt ervoor dat de technische vereisten die opgenomen worden in de standaardbestekken voor telematicasystemen en netwerken de laatste trends en ontwikkelingen volgen, zodat de gevraagde technieken en toepassingen steeds zo modern en dynamisch mogelijk zijn.  Je evalueert de toepassing van de bestekken op het terrein, zodat leerpunten geïdentificeerd worden en de bestekken geoptimaliseerd.

Daarnaast werk je mee aan de opmaak en aanbesteding van studiecontracten.  Je adviseert en controleert studies en ontwerpen uitgevoerd door externe studiebureaus.

Je werkt nauw samen met de projectingenieurs netwerk en telematica en ondersteunt hen met jouw kennis en advies. Samen werken jullie de langetermijnvisie uit voor de telematicatoepassingen van de Vlaamse overheid.

Tot slot vervul je ook de rol van ICT-Security manager voor het Agentschap. Als ICT-security manager plan, coördineer en superviseer je de beveiligingsactiviteiten van het telematicanetwerk en haar toepassingen in het beheer van het Agentschap. Deze rol zal indicatief ongeveer 50% van je tijd inhouden.  In deze functie zorg je voor de meer technische invulling en voor de nodige expertise op het vlak van ICT (maar vooral telematica) security.  De ICT Security Manager wordt bij elk initiatief betrokken en kan zo waken over uniformiteit. Ook de inzet in de operationele werking behoort tot de mogelijkheden, waarbij je zorgt voor de beveiliging van het netwerk en de toepassing in de dagelijkse werking.

Jouw profiel
  • Je hebt het diploma van master in de ingenieurswetenschappen of het gelijkwaardig diploma van burgerlijk ingenieur
  • Of je bent laatstejaarsstudent ingenieurswetenschappen en je hebt je diploma behaald op het ogenblik van de indiensttreding.
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs B.
  • Je hebt bij voorkeur kennis van de relevante technieken die gebruikt worden bij telematica, netwerk- en communicatietechnologie, databanken en ICT-security.
  • Je hebt kennis van de methodologie voor het uitvoeren van studies (theoretisch onderzoek, probleemdefiniëring, testings, rapportering, pilootproject, stuurgroepvergaderingen).
  • Technische documenten lezen in het Frans en Engels vormt voor jou geen probleem.
Ons aanbod

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer werk je mee aan de mobiliteit en verkeersveiligheid in Vlaanderen. Je maakt deel uit van een organisatie die resultaatsgerichtheid weet te combineren met een menselijke werkomgeving. Naast het meewerken aan tal van boeiende projecten krijg je een mooi en competitief loon aangevuld met o.a. 35 vrij te kiezen vakantiedagen en vrijaf tussen Kerstmis en Nieuwjaar en de mogelijkheid tot telewerk.

Hoe solliciteren

Solliciteren kan tot en met 10 mei 2017 door je CV en motivatiebrief in te sturen via de sollicitatieknop op deze pagina.

Meer weten

Meer informatie over de functie vind je in de uitgebreide functiebeschrijving in bijlage. 

Meer informatie over het Agentschap Wegen en Verkeer vind je op www.wegenenverkeer.be

Bijlagen