Sofie, Maritieme Toegang

getuigenis SofieSofie Nullens werkt bij Havens en Districten Schelde (Afdeling Maritieme Toegang van het Departement). Ze werkt rond alles wat met maritieme toegang te maken heeft. Sluizen en sluisgebouwen ontwikkelen, bruggen renoveren… het is een job met een serieuze verantwoordelijkheid.

 

“Maar ik doe het graag, zeker omdat ik ook iets voor de maatschappij doe. De bouw van de Kieldrechtsluis bijvoorbeeld is echt een meerwaarde voor ons land. Dat maakt me fier. Toch niet niks om daar op mijn leeftijd mee verantwoordelijk voor te mogen zijn!”

De bouw van de Kieldrechtsluis is echt een meerwaarde voor ons land. Dat maakt me fier.

“Het is mijn taak om goed op te volgen hoe het met een project staat. Soms gaat het over de voorbereiding, soms over de effectieve uitwerking ervan. Meestal werk ik op kantoor, maar af en toe trek ik de werf op. Daar gebeurt altijd wel iets waar je een pasklare oplossing voor moet vinden. Het maakt mijn job erg afwisselend en boeiend.”

Rond mij zie ik windmolens, industrie en gigantische containerschepen. Het is een bijzonder sfeervolle plek om te werken, maar tegelijk wel afgelegen.

Een vliegende start

getuigenis SofieIntussen is het enkele jaren geleden dat Sofie bij de Vlaamse overheid startte. “Enkele maanden voor ik afstudeerde, begon ik vacatures te bekijken. Toen ik zag dat de Vlaamse overheid een burgerlijk ingenieur voor een uitvoerende afdeling zocht, heb ik meteen gesolliciteerd. Zo een kans krijg je niet vaak. Ik was dan ook heel blij toen ik hoorde dat ik geselecteerd was.”

Sofie begon vlak na haar studies. “Ik werd meteen voor de volle honderd procent ingezet. Normaal zou ik eerst stage lopen, maar toen een collega uitviel, mocht ik meteen haar taken overnemen. Dat leek toen een heel grote stap, maar het is goed meegevallen.”

Werken tussen de schepen

Intussen is Sofie elke dag te vinden in de havenbuurt. “Ik werk in Kallo. Rond mij zie ik windmolens, industrie en gigantische containerschepen. Het is een bijzonder sfeervolle plek om te werken, maar tegelijk wel afgelegen.”

Dat betekent niet dat Sofie op haar eentje werkt. “Ik werk steeds samen met een werfingenieur en een toezichter. We vormen een team, dat is heel tof. Zo sta je er nooit alleen voor. En omdat de samenstelling van een team bij een volgend project anders is, heb je een goede variatie. Daarnaast overleg ik intensief met het havenbedrijf, aannemers en vakspecialisten zowel binnen als buiten mijn departement. Dat levert veel boeiende contacten op. En het is fijn om in de rol van opdrachtgever te werken: zo heb je veel te zeggen!”

Meer weten over de bouw van de Kieldrechtsluis? www.maritiemetoegang.be/kieldrechtsluis