Terence, Vloot

getuigenis TerenceTerence Giblen is motorist bij VLOOT, Agentschap Maritieme Dienstverlening & Kust

 

Wat is de job?

“Ik zorg ervoor dat alle technische installaties aan boord operationeel blijven en de schepen dus blijven varen”, legt hij helder uit. Hiermee staat hij (samen met zijn collega’s van de technische dienst en de ingenieurs) in voor het technisch onderhoud van de vaartuigen van de Vlaamse overheidsrederij VLOOT in Antwerpen. Dat gaat van boeienleggers (die boeien legt op de Schelde), hydrografische schepen (om kaarten te maken), veerboten tot patrouillevaartuigen voor douane en politie.

Terence, die 4,5 jaar aan de slag is bij de Vlaamse overheid na zijn studies maritiem onderwijs, heeft zijn job niet ver moeten zoeken. “Mijn vader deed iets gelijkaardigs. Bovendien werk ik graag met mijn handen en ben ik gefascineerd door het concept van zo’n schip. Het weegt tonnen, maar kan tegelijk ook probleemloos blijven drijven.”

Het voordeel van deze job is dat je je werk kan combineren met een regelmatig gezinsleven.

Wat maakt je job uniek?

“Een job met schepen is voor mij sowieso al uniek. Maar het voordeel van deze job is dat je je werk kan combineren met een regelmatig gezinsleven. Dat is niet evident in deze sector. Ik heb een korte tijd in offshore gewerkt en daar ben je zes weken aan één stuk weg op het water, en daarna zes weken thuis. In mijn huidige job is dat één dag en één nacht van 12 uur en vervolgens drie dagen thuis. Voor mij ideaal.”

getuigenis Sofie