Griet en Leen, Geotechniek

getuigenis Griet en LeenZe zijn allebei burgerlijk ingenieur bouwkunde. Ze delen de liefde voor techniek en bijten zich graag in dossiers vast. Ze runnen kleine en grote projecten maar ook een huishouden. Voor collega’s Geotechniek Leen en Griet is het simpel: er zitten gewoon te weinig uren in een dag.

 

 

Er wordt hard gewerkt, maar we halen veel voldoening uit onze job.

Bij Geotechniek in Zwijnaarde wordt er volop verbouwd. Tijdens de renovatiewerken delen Griet en Leen een kantoor. Griet is aan de slag als studie-ingenieur, Leen is haar baas.

Leen: “Ik ben afgestudeerd in 2003 en kon hier meteen starten. Net als Griet ben ik begonnen als studie-ingenieur. Twee jaar geleden kreeg ik de leiding over de cel ‘proeven- en studie-ingenieurs’. Griet is onze jongste aanwinst in het team.”

Griet: “Na mijn studies heb ik gedoctoreerd aan de UGent, daarna heb ik 7 jaar gewerkt bij De Vlaamse Waterweg. Daar deed ik veel ervaring op in werfopvolging, wat me hier soms goed van pas komt.”

getuigenis Leen Leen vincke
Celcoördinator van de cel proeven- en studie-ingenieurs
Begonnen in: 2003
Geboren in: 1980
Opleiding: Burgerlijk ingenieur bouwkunde

 

Als studie-ingenieur combineer je studiewerk met terrein- en laboproeven, werfopvolging en adviesverlening. Grondonderzoek en geotechnische stabiliteitsberekeningen vormen het fundament van elk bouwkundig project.

Griet: “De mix van studie- en veldwerk maakt de job boeiend. Daarnaast verdiepen we ons in innovatieve projecten, zoals de opstart van een nieuw type terrein- of laboproef. Elk project heeft zijn eigen uitdagingen. Ik heb hier al zeer veel bijgeleerd.”

Liefde voor wiskunde en techniek

Wroeten in bodemlagen, complexe problemen doorgronden, ingewikkelde berekeningen maken, verbeteringen najagen. Dat ze met hun wiskundeknobbel en neus voor wetenschap in de wereld van de techniek zouden terechtkomen, wisten Leen en Griet al in hun tienertijd. Dat ze daarmee in een traditionele mannenwereld zouden belanden, relativeren ze op slag. “Bij ons zitten best veel dames aan het roer, hoor. In de studiebureaus valt het ook goed mee. Maar op werven en in de aannemerswereld kom je veel minder vrouwen tegen. In het begin word je wel eens extra getest. Maar eigenlijk zijn wij even no-nonsense, professioneel en doortastend ingesteld. Bij elk project is het plan: alles geven”, vertelt Leen.

getuigenis Griet Griet De Backer
Studie-ingenieur
Begonnen in: 2017
Geboren in: 1982
Opleiding: Burgerlijk ingenieur bouwkunde

 

Me-time

Na de kantooruren runnen Griet en Leen een druk gezin met jonge kinderen. Nog tijd over? Dan gaat Leen een blokje lopen, Griet blaast stoom af in het zwembad.

Griet: “Sporten is me-time. Het geeft me energie.”

Leen: “Tijdens de middagpauze gaan we ook regelmatig met de collega’s sporten. Eigenlijk zijn wij best een sportieve afdeling. Er wordt hard gewerkt, maar we maken ook graag plezier”