Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

tunnelmanager

Solliciteer
 • afdeling: Wegen en Verkeer Antwerpen
 • organisatie: Agentschap Wegen en Verkeer
 • regio: Antwerpen - standplaats: Antwerpen
 • referentie: AWV00721


Onze organisatie

Het Agentschap Wegen en Verkeer beheert ongeveer 7000 km gewest- en autosnelwegen en ruim 7700 km fietspaden.

De afdeling Wegen en Verkeer Antwerpen is verantwoordelijk voor het aanleggen, onderhouden en beheren van de gewestwegen, fietspaden en autosnelwegen in de provincie Antwerpen en de wegtunnels in Vlaanderen.

De Tunnelorganisatie Vlaanderen (TOV) maakt deel uit van Wegen en Verkeer Antwerpen en is verantwoordelijk worden voor het beheer, onderhoud en renovatie van alle tunnels in Vlaanderen, langer dan 200 m met gemotoriseerd verkeer. Van al deze tunnels zijn er in Vlaanderen 6 gelegen op het TERN netwerk (Trans European Road Network). TOV is ook betrokken bij de aanbouw van nieuwe tunnels.

Tunnels vormen een aanzienlijk hoger risico in het wegennet. Een tunnel is in principe een zeer groot gebouw waar we veel mensen door laten rijden, samen met vrachtwagens die veel brandbare, explosieve en giftige stoffen kunnen vervoeren. De veiligheid in de tunnel wordt gewaarborgd door tal van installaties die je niet op de rest van het wegennet terugvindt maar ook door een goede organisatie te verzekeren tussen de operatoren die de tunnel 24u/24 bedienen en de hulpdiensten ter plaatse tijdens calamiteiten.

Binnen AWV is TOV de pionier voor toepassing van BIM (Building Information Modelling). Aan de hand van 3D modellen willen we renovaties vlotter laten verlopen maar ook na de renovaties zal BIM een belangrijke rol blijven spelen tijdens instandhouding en voor de organisatie van oefeningen.

Jouw takenpakket
 • Als tunnelcoördinator zorg je voor de veiligheid van alle weggebruikers in de tunnel. Je voert in naam van AWV het beheer uit van de tunnel(s) die u toegewezen worden. Je legt contacten  met de partners binnen en buiten TOV, alsook met de hulpdiensten, tunnelveiligheidsbeambte, operatoren,… Je maakt de nodige afspraken en legt deze vast in het tunnelveiligheidsdossier.
 • Je  verzekert de goede werking van alle installaties door na te gaan of de instandhoudingswerken correct verlopen en je stuurt bij waar nodig. Om de organisatie klaar te stomen, help je mee aan de organisatie van opleiding en training. Jaarlijks wordt voor elke tunnel een oefening georganiseerd om de gemaakte afspraken in praktijk te toetsen.
 • Je volgt de renovatiewerken van nabij op en speelt een sleutelrol om de veiligheid tijdens en na de renovatie te verzekeren. Je werkt samen met studiebureau’s, projectingenieurs en projectmanagers om de renovatie tot een goed einde te brengen. Je zorgt voor de afstemming met de operatoren, tunnelveiligheidsbeambte en hulpdiensten ter voorbereiding van de renovatie.
 • Op regelmatige tijdstippen worden de incidenten in de tunnels geëvalueerd. Je werkt hieraan mee en onderneemt actie om deze incidenten waar mogelijk te vermijden in de toekomst. Bij ernstige incidenten stel je een verslag van de feiten op en organiseer je overleg met alle betrokkenen om het incident te evalueren.

Om al deze taken goed te kunnen uitvoeren, wordt sterk ingezet op de ontwikkeling van kennis en expertise door tal van interne en externe opleidingen. Voor nieuwe personeelsleden voorzien we een uitgebreid opleidingspakket met onder andere een kennismaking met de tunnels in Vlaanderen, technische opleidingen, BIM opleidingen, opleidingen rond tunnelveiligheid, enz.

Jouw profiel
 • Je beschikt over een masterdiploma. Een diploma industriële wetenschappen/industrieel ingenieur optie bouwkunde of elektromechanica is een pluspunt. Heb je relevante werkervaring, dan is dat een pluspunt, maar gemotiveerde schoolverlaters komen ook in aanmerking!
 • Je bent een gedreven persoon met organisatietalent die vlotte communicatie, zelfstandig werken en nauwkeurigheid tot zijn talenten rekent.
 • Je bezit een brede algemene technische en bouwkundige kennis, kunt bouwkundige plannen lezen en analyseren en bent in staat je op korte tijd inhoudelijke kennis eigen te maken en in te zetten.
 • Kennis van tunnels en tunnelexploitatie, elektromechanica, materialen en technologie en Autocad zijn pluspunten.
 • Je bent bereid om een 4 tal weken per jaar ingezet te worden in een permanentie (24/24) in beurtrolsysteem op weekbasis met het oog op dringende interventies aangaande tunnels. Het terreinwerk vereist een zekere flexibiliteit aangezien vele werken enkel in het weekend of gedurende de nacht kunnen uitgevoerd worden (beperken verkeershinder). Hiervoor is compensatie voorzien.
Ons aanbod

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer werk je mee aan de mobiliteit en verkeersveiligheid in Vlaanderen. Je maakt deel uit van een organisatie die resultaatsgerichtheid weet te combineren met een menselijke werkomgeving.

Naast het meewerken aan tal van boeiende projecten krijg je een mooi en competitief loon aangevuld met o.a. maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, gratis woon-werkverkeer met openbaar vervoer, 35 vrij te kiezen vakantiedagen, vrijaf tussen Kerstmis en Nieuwjaar, glijdende werkuren en de mogelijkheid tot telewerk.

Je bruto aanvangssalaris bedraagt minimaal € 3.204,70 (0 jaar ervaring - salarisschaal A111) en relevante privé-ervaring of ervaring als zelfstandige kan onder bepaalde voorwaarden verloond worden.

Hoe solliciteren

Solliciteren kan tot en met 26 augustus 2019 door je CV en motivatiebrief in te sturen via de sollicitatieknop die je kan terugvinden op deze pagina.

Meer weten

Meer info over de functie vind je in het uitgebreide selectiereglement als bijlage.

Voor extra informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met

 Voor extra informatie over de deelnemingsvoorwaarden en selectieprocedure kun je contact opnemen met