Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

coördinator tunnelveiligheid

Solliciteer
 • afdeling: Verkeer Wegsystemen en Telematica
 • organisatie: Agentschap Wegen en Verkeer
 • regio: Brussel - standplaats: Brussel
 • referentie: AWV00755


Onze organisatie

Het Agentschap Wegen en Verkeer beheert ongeveer 7000 km gewest- en autosnelwegen en ruim 7700 km fietspaden. 

De afdeling Verkeer, Wegsystemen en Telematica (VWT) ondersteunt AWV door de realisatie, het beheer en het onderhoud van de elektromechanische en telematicatoepassingen langs wegen, zoals telematicacommunicatienetwerken, camera’s langs autosnelwegen, dynamische route-informatiepanelen, roodlicht-/snelheidscamera’s, trajectcontrole, enz.

Daarnaast  wil VWT een toonaangevend kenniscentrum zijn op het vlak van verkeerskunde, elektromechanica en telematica. Voor deze kennisgebieden ondersteunt zij mee het beleid, bouwt zij expertise op en stelt zij deze expertise ter beschikking van zowel interne als externe klanten.

Jouw takenpakket

Als coördinator tunnelveiligheid sta je mee in voor de opvolging van de implementatie en de naleving van de Europese richtlijn Tunnelveiligheid (2004/54/EG) door tunnelbeheerders, zoals o.a. het Agentschap Wegen en Verkeer. Tevens sta je in voor de rapportering hierover naar de Europese Commissie en neem je deel aan overleg met de Europese Commissie.

Je ondersteunt het Bestuursorgaan bij de uitvoering van zijn (wettelijke) taken. Je woont de vergaderingen van het Bestuursorgaan bij en je staat in voor de verslaggeving van de vergaderingen, die je gedetailleerd en minutieus uitvoert. Je communiceert de genomen beslissingen naar de betrokken partners en je volgt de agenda- en actiepunten uit de vergaderingen van nabij op.

Al naargelang je achtergrond, kennis en ervaring en na het doorlopen van een opleidingstraject, volg je  de evoluties op het vlak van tunnelveiligheid op o.a. aan de hand van vakliteratuur, door het bijwonen van symposia en studiedagen, zowel in het binnen- als buitenland, door actieve deelname aan internationale werkgroepen, door overleg met collega’s en externe partners,….

Tevens verspreid je de bekomen kennis en informatie binnen de organisatie. Je krijgt de kans om nieuwe ideeën, concepten, organisatorische aspecten en processen op vlak van tunnelveiligheid voor te stellen en uit te werken.

Je ondersteunt het uitwerken van maatopleidingen, trainingen en oefeningen m.b.t. de organisatorische aspecten van tunnelveiligheid binnen het Agentschap Wegen en Verkeer en geeft opleidingen rond rollen en verantwoordelijkheden in het kader van de Europese richtlijn Tunnelveiligheid.

Je werkt mee aan verbeteringen op het vlak van tunnelveiligheid door o.a. het opmaken van richtlijnen, dienstorders,… Je neemt actief deel aan intern en extern structureel overleg, in de vorm van commissies, werkgroepen en projectgroepen. Vanuit je expertise verleen je advies en je stemt ook af met de collega’s van de Afdeling Juridische dienstverlening en het Departement MOW omtrent juridische vragen.

Je schrijft en volgt bestekken op voor dienstenopdrachten m.b.t. expertiseopdrachten (advies- en ondersteunende opdrachten).

Jouw profiel
 • Je bent in een bezit van masterdiploma.
 • Relevante werkervaring is een pluspunt, maar laatstejaarsstudenten komen ook in aanmerking.
 • Je hebt kennis van de Europese Tunnelrichtlijn (2004/54/EG) of je bent bereid dit op korte termijn te verwerven.
 • Kennis van wetgeving i.v.m. verkeersveiligheid, ADR-wetgeving, wegcode, … is een pluspunt.
 • Juridische teksten lezen en interpreteren vormt voor jou geen probleem.
 • Je hebt een vlotte pen en je kan verslagen, teksten, rapporten, enz. op een heldere en correcte manier opmaken.
 • Je hebt een goede kennis van Engels en bij voorkeur ook Frans, zodat je (wet)teksten in deze talen zonder problemen kunt lezen en zodat je actief kan deelnemen aan internationale werkgroepen.
 • Je hebt kennis van de wet op overheidsopdrachten of bent bereid dit op korte termijn te verwerven.
 • Je kan goed overweg met de courante informaticapakketten (MS Office, Google, Acces, …).
 • Je hebt een uitgesproken interesse voor of affiniteit met tunnelveiligheid, verkeersveiligheid en mobiliteit.
 • Je werkt nauwkeurig en minutieus en kan zelfstandig werken.
 • Je bent bereid om vergaderingen en werkgroepen bij te wonen. in zowel binnen- als buitenland.
Ons aanbod

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer werk je mee aan de mobiliteit en verkeersveiligheid in Vlaanderen. Je maakt deel uit van een organisatie die resultaatsgerichtheid weet te combineren met een menselijke werkomgeving.

Naast het meewerken aan tal van boeiende projecten krijg je een mooi en competitief loon aangevuld met o.a. maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, gratis woon-werkverkeer met openbaar vervoer, 35 vrij te kiezen vakantiedagen, vrijaf tussen Kerstmis en Nieuwjaar, glijdende werkuren en de mogelijkheid tot telewerk.

Je bruto aanvangssalaris bedraagt minimaal € 3.204,70 (0 jaar ervaring - salarisschaal A111) en relevante privé-ervaring of ervaring als zelfstandige kan onder bepaalde voorwaarden verloond worden.

Hoe solliciteren

Solliciteren kan tot en met 22 september 2019 door je CV en motivatiebrief in te sturen via de sollicitatieknop op deze pagina.

Meer weten

Meer informatie kan u terugvinden in het uitgebreide selectiereglement in bijlage.

Voor extra informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met

Ann Demeulenaere,
Studie-ingenieur tunnelveiligheid
Tel. 0478 56 02 61
E-mail: ann.demeulenaere@mow.vlaanderen.be

Voor extra informatie over de deelnemingsvoorwaarden en selectieprocedure kun je contact opnemen met

Kirsten Wilberts
Intern consultant HRM – selectiedeskundige, afdeling Organisatie
Tel. 02 553 72 14
E-mail: kirsten.wilberts@mow.vlaanderen.be