Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

Projectingenieur elektromechanica - specialisatie Netwerk en Telematica

Solliciteer
 • organisatie: Agentschap Wegen en Verkeer
 • regio: Vlaanderen
 • standplaats: Antwerpen, Gent
 • referentie: req1499
 • solliciteren tot en met: 26-08-20


Beschrijving

Als projectingenieur ben je verantwoordelijk voor de opvolging van onderhoudswerkzaamheden en investeringsprojecten met betrekking tot het ip-telematicanetwerk en de beveiligingsapparatuur (firewall).

Je voert voorafgaandelijk studiewerk uit en stelt de nodige bestekken op. Je staat in voor de opvolging van aannemingen met firma’s die werken in opdracht van de afdeling. Deze aannemingen voeren voornamelijk volgende werkzaamheden uit in onze opdracht: beheer en monitoring van het bestaande netwerk, onderhoud van het bestaande netwerk, realiseren van nieuwe aansluitingen, voortdurende upgrades en vernieuwingen van het bestaande netwerk,...

Voor deze werkzaamheden beheer jij de werkportefeuille, vraag je de budgetten aan en stuur je jouw werftoezichters aan. Je neemt deel aan werfbezoeken, werfvergaderingen, commissies en werkgroepen. Je bent het aanspreekpunt voor interne en externe klanten. Een heel belangrijke taak is ook om je technische expertise op netwerkgebied ter beschikking te stellen van interne klanten en andere overheidsdiensten om hen te helpen bij het realiseren van hun projecten.

Op termijn en volgens eigen interesse en motivatie kan je je ook verdiepen in de andere technieken van het team.

Lees meer over het takenpakket, de organisatie en de selectieprocedure in het selectiereglement als bijlage bij ‘extra documenten’. Download dit selectiereglement en hou het bij voor het verdere verloop van de procedure.

Profiel

 • Je hebt een masterdiploma in de ingenieurswetenschappen (bij voorkeur in de richting van elektronica en informatietechnologie, informatica, elektrotechniek). Je kan ook deelnemen als je binnenkort je masterdiploma behaalt.
 • Je hebt kennis van en/of grote interesse in netwerk en telematica(toepassingen), zoals: eigenschappen van koper en glasvezelkabel, netwerktechnologieën, OSI model, telecommunicatieapparatuur (routers, switchers,...),...
 • Ook kennis van projectmanagement, de methodologie voor het uitvoeren van studies en de wetgeving op overheidsopdrachten vormt een pluspunt
 • Je bent analytisch ingesteld, gaat planmatig te werken en beschikt over de nodige communicatieskills om jouw boodschap helder en overtuigend over te brengen
 • Jouw standplaats is Antwerpen of Gent, afhankelijk van jouw woonplaats. Je bent bereid om verplaatsingen naar de andere locatie te doen.

Aanbod

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer werk je mee aan de mobiliteit en verkeersveiligheid in Vlaanderen. Je maakt deel uit van een organisatie die resultaatsgerichtheid weet te combineren met een menselijke werkomgeving. Naast het meewerken aan tal van boeiende projecten krijg je een mooi en competitief loon aangevuld met o.a. maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, gratis woon-werkverkeer met openbaar vervoer, 35 vrij te kiezen vakantiedagen, vrijaf tussen Kerstmis en Nieuwjaar, glijdende werkuren en de mogelijkheid tot telewerk. Je bruto aanvangssalaris bedraagt minimaal € 3.812,79 (0 jaar ervaring - salarisschaal A121) en relevante privé-ervaring of ervaring als zelfstandige kan onder bepaalde voorwaarden verloond worden.

Selectieverantwoordelijke
 • naam: Eline De Smet
 • telefoon: 02 553 85 13
 • e-mail: eline.desmet@mow.vlaanderen.be