Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

adviseur communicatie/woordvoerder

Solliciteer
 • afdeling: Stafdienst
 • organisatie: Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust
 • regio: Brussel - standplaats: Brussel
 • referentie: MDK00172


Onze organisatie

Werk je graag samen met anderen? Kan je zelf goed communiceren en weet je ook welke communicatiekanalen en –instrumenten je best inzet om je doelpubliek te bereiken? Ken je wat van storytelling? En heb je al ervaring met leidinggeven? Dan ben jij misschien wel de kandidaat die wij zoeken!

Het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust is verantwoordelijk voor het kustgebied en de toegang tot de havens in Vlaanderen. Het Agentschap (kortweg MDK) garandeert de structurele en functionele veiligheid van het maritiem gebied en de optimale werking van de nautische keten. Verder draagt het ook bij tot de economische ontwikkeling van het kustgebied en de havens in Vlaanderen. MDK organiseert ook de watergebonden mobiliteit van personen in Vlaanderen. Door betrouwbare dienstverlening, innovatie, expertise en samenwerking wordt MDK dé maritieme overheidspartner.

Het agentschap bestaat uit 4 operationele entiteiten en een staf bij de administrateur-generaal.

Bij de entiteiten zijn er twee DAB’s: Vloot en Loodswezen, en 2 afdelingen: Kust en Scheepvaartbegeleiding.

 

Jouw takenpakket

Als adviseur communicatie zorg je er samen met jouw teamleden voor dat de berichtgeving over alle entiteiten van het Agentschap (Loodswezen, Kust, Scheepvaartbegeleiding en Vloot) gestroomlijnd en correct verloopt. Je volgt de communicatiestrategie op en kijkt toe op een gevarieerde en creatieve communicatiekalender. Je werkt nauw samen met de communicatieverantwoordelijken van de verschillende entiteiten en tilt hun creativiteit, inzicht en uitwerking naar een hoger niveau. Je ondersteunt de administrateur-generaal in alle communicatiedossiers. Je zorgt ervoor dat het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust een ‘gezicht’ krijgt in de maatschappij, figuurlijk maar ook letterlijk: want je bent ook de algemene woordvoerder van het agentschap.

 

Jouw profiel

Formele deelnemingsvoorwaarden:

 • Je hebt een masterdiploma, bij voorkeur in communicatiewetenschappen.
 • Je hebt minstens 6 jaar relevante beroepservaring in communicatieopdrachten, waarvan minstens 3 jaar leidinggevende ervaring. Onder leidinggevende ervaring valt zowel hiërarchisch als functioneel leidinggeven.

Bijkomende verwachtingen:

 • Je hebt inzicht in de werking van de Vlaamse overheid en de werking van het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust of je bent in staat dit op korte termijn te leren.
 • Je beschikt over een grondige kennis van zowel owned, earned als paid media.
 • Je bent zowel mondeling als schriftelijk een communicatie-expert
 • Je kent de sterktes en zwaktes van alle communicatiekanalen en weet ook welk kanaal het beste werkt voor een bepaalde doelgroep.
 • Je kan structuren opzetten om in de organisatie de juiste story’s naar de oppervlakte te doen stijgen om deze vervolgens in externe communicatie te gebruiken.
 • Je kan je een goed beeld vormen van de verschillende stakeholders waar het agentschap mee te maken krijgt. Je kan je communicatie aanpassen aan hun noden (zowel de boodschap als het kanaal).
 • Je kan communicatieprojecten leiden, je collega’s motiveren én deadlines halen.
 • Je hebt kennis van crisiscommunicatie.
 • Je bent vertrouwd met het opzetten, inzetten en controleren van procedures en werkinstructies zonder dat dit de creativiteit in gevaar brengt.
 • Je houdt het hoofd koel ook al hou je verschillende balletjes tegelijk in de lucht. Je motiveert en stimuleert je teamgenoten.
 • Je bent iemand die van nature interesse heeft in de actualiteit en daar ook makkelijk op kan inspelen.
 • Je volgt de evoluties binnen de communicatie- en Pr-sector op de voet om deze ook binnen het agentschap toe te passen.
 • Je hebt geen 9-to-5 mentaliteit, je doet graag ‘the extra mile’ en je vindt het niet erg om ook op avonden en in het weekend bereikbaar te zijn / blijven voor de pers.
 • Je beschikt over en onderhoudt contacten binnen de Vlaamse pers.
 • Je hebt interesse in de nautische wereld in het algemeen en het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust in het bijzonder. 

Ons aanbod

Je komt terecht in een dynamische organisatie die oog heeft voor innovatie – contract onbepaalde duur – ruime opleidings- en ontplooiingskansen – 35 dagen verlof en vrijaf tussen Kerst en nieuwjaar – gratis woon- werkverkeer met het openbaar vervoer – maaltijdcheques – hospitalisatieverzekering - glijdende werkuren - mogelijkheid tot telewerk

Je bruto aanvangssalaris bedraagt minimaal €4.143,50 (0 jaar ervaring - salarisschaal A211) en relevante privé-ervaring of ervaring als zelfstandige kan onder bepaalde voorwaarden verloond worden.

Meer informatie over deze financiële en sociale voordelen kan je terugvinden via de website www.werkenvoorvlaanderen.be

Hoe solliciteren

Solliciteren kan tot en met 23 juli 2019 door het sollicitatieformulier in te sturen via de sollicitatieknop die je kan terugvinden op deze pagina.

 

 

 

Meer weten

Meer info over de selectieprocedure vind je in het uitgebreide selectiereglement als bijlage.

Voor extra informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Dr. ir. Nathalie Balcaen, administrateur-generaal

Voor extra informatie over de deelnemingsvoorwaarden en de selectieprocedure kun je contact opnemen met Eline De Smet, Intern consultant HRM – selectieverantwoordelijke, afdeling Organisatie