Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

studie-ingenieur slimme verkeerslichten

Solliciteer
 • afdeling: Verkeer Wegsystemen en Telematica
 • organisatie: Agentschap Wegen en Verkeer
 • regio: Brussel - standplaats: Brussel
 • referentie: AWV00772


Onze organisatie

Het Agentschap Wegen en Verkeer beheert ongeveer 7000 km gewest- en autosnelwegen, ruim 7700 km fietspaden en ongeveer 1700 verkeerslichtengeregelde kruispunten in Vlaanderen.

De afdeling Verkeer, Wegsystemen en Telematica (VWT) ondersteunt AWV door de realisatie, het beheer en het onderhoud van de elektromechanische en telematicatoepassingen langs wegen, zoals telematicacommunicatienetwerken, camera’s langs autosnelwegen, dynamische route-informatiepanelen, roodlicht-/snelheidscamera’s, trajectcontrole, enz.

Daarnaast  wil VWT een toonaangevend kenniscentrum zijn op het vlak van verkeerskunde, elektromechanica en telematica. Voor deze kennisgebieden ondersteunt zij mee het beleid, bouwt zij expertise op en stelt zij deze expertise ter beschikking van zowel interne als externe klanten.

De functie van studie-ingenieur slimme verkeerslichten situeert zich in het team Verkeerslichten dat onder meer instaat voor de realisatie van het uitgestippelde beleid op vlak van verkeersafwikkeling en verkeersveiligheid op de lichtengeregelde kruispunten op Vlaamse gewestwegen.

Jouw takenpakket
 • Je volgt de evoluties op op het vlak van verkeerslichten, verkeersregelaars, detectieapparatuur, … en gaat daarbij op zoek naar systemen/technieken die kunnen bijdragen tot een slimmere aansturing van de verkeerslichten in Vlaanderen. Dit doe je o.a. via het raadplegen van vakliteratuur, deelname aan vakbeurzen en contacten met leveranciers. Op die manier zorg jij er mee voor dat het Agentschap Wegen en Verkeer een state-of-the-art organisatie vormt op vlak van verkeerslichten geregelde kruispunten.
 • Vanuit jouw expertise leg je de technische specificaties vast voor de verkeerslichteninstallaties in Vlaanderen en hou je deze up-to-date.
 • Je voert (proef)projecten uit om de mogelijkheden en de haalbaarheid van nieuwe technologieën te testen.
 • Je levert een belangrijke bijdrage aan diverse projecten rond verkeerslichteninstallaties in Vlaanderen. Dit houdt o.a. in:
  • het opmaken van haalbaarheidsstudies en voorbereiden van investeringsbeslissingen voor toekomstige projecten,
  • het opmaken van opdrachtdocumenten en bestekken (lastenboeken).
 • Je werkt nauw samen met de projectingenieurs die instaan voor de uitvoering van de projecten op het terrein en biedt technische ondersteuning bij de projecten in uitvoering.
Jouw profiel
 • Je hebt een masterdiploma in de industriële wetenschappen, bij voorkeur in de richting elektromechanica of elektrotechniek. Je kan ook deelnemen als je binnenkort je masterdiploma behaalt.
 • Ervaring met verkeersregelaars, verkeerscomputers en/of afstandsbewaking is een pluspunt, maar geen must. Gemotiveerde schoolverlaters komen ook in aanmerking.
 • Je kan vlot werken met de courante PC-toepassingen (MS Office, Google--toepassingen).
 • Je hebt een goede kennis op vlak van elektriciteit en mechanica.
 • Ervaring met het werken met elektromechanische installaties is een pluspunt.
 • Ervaring met het Technisch Regelement Distributie Elektriciteit is een pluspunt.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B.
Ons aanbod

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer werk je mee aan de mobiliteit en verkeersveiligheid in Vlaanderen. Je maakt deel uit van een organisatie die resultaatsgerichtheid weet te combineren met een menselijke werkomgeving.

Naast het meewerken aan tal van boeiende projecten krijg je een mooi en competitief loon aangevuld met o.a. maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, gratis woon-werkverkeer met openbaar vervoer, 35 vrij te kiezen vakantiedagen, vrijaf tussen Kerstmis en Nieuwjaar, glijdende werkuren en de mogelijkheid tot telewerk.

Je bruto aanvangssalaris bedraagt minimaal € 3.204,70 (0 jaar ervaring - salarisschaal A111) en relevante privé-ervaring of ervaring als zelfstandige kan onder bepaalde voorwaarden verloond worden.

Hoe solliciteren

Solliciteren kan tot en met 3 november 2019 door je CV en motivatiebrief in te sturen via de sollicitatieknop op deze pagina.

Meer weten

Meer info over de functie vind je terug in het uitgebreide selectiereglement als bijlage.

Voor extra informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met :

Stanny Van Herzeele
directeur-ingenieur weginfrastructuur
Tel. 02 553 78 13
E-mail: stanny.vanherzeele@mow.vlaanderen.be

Voor extra informatie over de deelnemingsvoorwaarden en selectieprocedure kun je contact opnemen met:

Kirsten Wilberts
Intern consultant HRM – selectiedeskundige, afdeling Organisatie
Tel. 02 553 72 14
E-mail: kirsten.wilberts@mow.vlaanderen.be