Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

financieel deskundige - boekhouder

Solliciteer
 • afdeling: Waterbouwkundig Laboratorium
 • organisatie: Departement Mobiliteit en Openbare Werken
 • regio: Antwerpen - standplaats: Borgerhout
 • referentie: DMOW00304


Onze organisatie

Het Departement Mobiliteit en Openbare Werken staat voor een duurzame ontwikkeling van de mobiliteit in Vlaanderen. Het realiseert heel wat projecten en biedt daarnaast beleidsondersteuning op het vlak van mobiliteit, verkeersveiligheid, investeringen, beheer en exploitatie van de transport- en de haveninfrastructuur.

De functie van financieel deskundige - boekhouder situeert zich binnen het Waterbouwkundig Laboratorium (WL). Het WL is 1 van de 4 afdelingen binnen Xperta.

Xperta levert, als studie-, onderzoeks-  en kenniscentrum, kwaliteitsvolle diensten aan afdelingen, agentschappen of derden, binnen of buiten het eigen beleidsdomein en dit ter ondersteuning van het beleid of de uitvoering ervan, in volgende domeinen: burgerlijke bouwkunde (bruggen, tunnels, sluizen, kaaimuren en stuwen), geotechniek, topografie en fotogrammetrie, waterbouwkunde, standaardbestekken, technische voorschriften, prijsadvies, juridische ondersteuning inzake overheidsopdrachten en ICT-ondersteuning.

De financieel deskundige - boekhouder zal het Waterbouwkundig Laboratorium (WL) en bij uitbreiding heel Xperta op financieel-administratief vlak ondersteunen.

Je wordt toegewezen aan de cel Interne Werking en Coördinatie binnen het Waterbouwkundig Laboratorium. Je standplaats zal Antwerpen (Borgerhout) zijn. Je dienstverlening zal ook de andere drie locaties ondersteunen.

Jouw takenpakket

Als financieel deskundige - boekhouder van WL (Xperta) ben je specialist inzake financiële, boekhoudkundige en (administratieve) opvolging en afhandeling van dossiers. De focus ligt op aankoop, overheidsopdrachten en raamcontracten.

 • Je staat in voor de financiële opvolging van aankoopdossiers en toegewezen budgetten. Bovendien werk je mee aan de verdere optimalisatie van de lopende financiële processen. Voor de personeelsleden van WL ben je aanspreekpunt voor het administratief verwerken van de bestellingen en om deze bij de correcte leverancier te krijgen. Alle kleine uitgaven binnen WL zullen door jouw handen passeren om verwerkt te worden in Orafin.
 • Je zorgt voor een gedetailleerde opvolging van de toegewezen budgetten en verzorgt de rapportering hierover aan het afdelingshoofd.
 • Je staat in voor het dossierbeheer van de overheidsopdrachten binnen WL en Xperta. Ook raamovereenkomsten waarop afgenomen wordt door interne klanten van de Vlaamse Overheid horen daarbij. Dit doe je samen met andere dossierbeheerders en boekhouders. Je ondersteunt de leidend ambtenaren van de overheidsopdrachten van begin tot einde, onder andere met het opstellen van de administratieve voorschriften en de administratieve en financiële goedkeuringsstromen die rond overheidsopdrachten bestaan. Verder zorg je voor de juiste en correcte registraties in eDelta, het Vlaamse informatiesysteem voor de opvolging van overheidsopdrachten.
 • Je zorgt ervoor dat de interne processen efficiënt, correct en klantvriendelijk verlopen en dat procedures, wet- en regelgeving worden gerespecteerd.

Naast je standaard taken, spring je ook in voor het uitvoeren van algemene administratieve taken en ben je ook back-up voor andere boekhoudkundige functies binnen Xperta.

Jouw profiel
 • Je beschikt over een bachelordiploma in een financiële of boekhoudkundige richting OF je beschikt over een ander bachelordiploma aangevuld met minstens drie jaar ervaring in een financiële of boekhoudkundige functie.
 • Ervaring met offerteaanvragen en het goedkeurings- en vastleggingsproces is een pluspunt.
 • Ervaring met overheidsopdrachten is een pluspunt.
 • Financieel inzicht.
 • Goede kennis van boekhoudkundige aanrekeningen en processen
 • Kennis Orafin (financiële software Vlaamse Overheid) en kennis eDelta (informatiesysteem overheidsopdrachten Vlaamse Overheid) vormen een pluspunt.
Ons aanbod

Je komt terecht in een dynamische organisatie die oog heeft voor innovatie – contract onbepaalde duur – ruime opleidings- en ontplooiingskansen – 35 dagen verlof en vrijaf tussen Kerst en nieuwjaar – gratis woon- werkverkeer met het openbaar vervoer – maaltijdcheques – hospitalisatieverzekering - glijdende werkuren - mogelijkheid tot telewerk

Je bruto aanvangssalaris bedraagt minimaal € 2.372,59 (0 jaar ervaring - salarisschaal B111) en relevante privé-ervaring of ervaring als zelfstandige kan onder bepaalde voorwaarden verloond worden.

Meer informatie over deze financiële en sociale voordelen kan je terugvinden via de website www.werkenvoorvlaanderen.be.

Hoe solliciteren

Solliciteren kan tot en met 17 november 2019 door je CV en motivatiebrief in te sturen via de sollicitatielink die je kan terugvinden bij het online vacaturebericht.

Meer weten

Voor extra informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met

Lieve Van de Water

 • Hoofd Interne Werking en Coördinatie bij Waterbouwkundig Laboratorium
 • Tel: 03 224 61 66     Mobiel: 0477 58 13 37
 • E-mail: lieve.vandewater@mow.vlaanderen.be

Voor extra informatie over de deelnemingsvoorwaarden en selectieprocedure kun je contact opnemen met

Yasmine Bauters

 • Intern consultant HRM – selectiedeskundige, afdeling Organisatie
 • Tel. : 02 553 72 63
 • E-mail: yasmine.bauters@mow.vlaanderen.be