Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

Onderzoeksmedewerker verkeersmodellen

Solliciteer
 • organisatie: Departement Mobiliteit en Openbare Werken
 • regio: Brussel
 • standplaats: Brussel
 • referentie: req1341
 • solliciteren tot en met: 05-08-20


Beschrijving

De functie van onderzoeksmedewerker verkeersmodellen situeert zich binnen de afdeling Beleid van het departement. Deze afdeling zet expertise in personen- en goederenvervoer in om vorm te geven aan een duurzaam en onderbouwd mobiliteits- en infrastructuurbeleid.

Je takenpakket bestaat uit 2 aspecten:

Voor het uitvoeren van de hierboven vermelde studies en analyses schakelt het team externe expertise in van een aantal studiebureaus. Jouw rol zal er enerzijds uit bestaan dat je aanspreekpunt voor de toepassingen met één van de beheerde verkeersmodellen wordt. Dit houdt in dat alle aanvragen voor analyses met behulp van verkeersmodellen bij jou terechtkomen. Je bent als het ware een brugfiguur tussen de klant en het team Verkeersmodellen. 

Naast de taak van aanspreekpunt voor toepassingen, bouw je anderzijds specifieke expertise uit over de toepassing van de macroscopisch dynamisch verkeersmodellen voor de regio’s Antwerpen en Vlaamse Rand. Deze verkeersmodellen simuleren hoe verkeerstromen zich verplaatsen gedurende een spitsperiode en brengen zo de effecten van knelpunten op snelwegen en gewestwegen in kaart. Jij wordt verantwoordelijk voor de uitvoering en opvolging van toepassingen met macroscopisch dynamische verkeersmodellen.

Je bouwt deze expertise uit op verschillende manieren: enerzijds door het opvolgen van de ontwikkeling van de macroscopisch dynamische verkeersmodellen leer je de technische aspecten van dit verkeersmodel kennen, anderzijds door het zelf modelleren van maatregelen ter bevordering van de doorstroming van het wegverkeer, ondervind je wat de toepassingsmogelijkheden van dit type verkeersmodel zijn. Hierbij verwerk, interpreteer, documenteer en presenteer je de resultaten als verwachte filelengte, reistijd en voertuigverliesuren op overzichtelijke wijze.

Het aandeel van de verschillende deeltaken zal afhangen van de aanvragen voor het modelleren van verschillende maatregelen en de nood aan verdere ontwikkeling.

Lees meer over de functie in het selectiereglement als bijlage bij ‘extra documenten’. Download dit selectiereglement en hou het bij voor het verdere verloop van de procedure

Profiel

 • Je hebt een masterdiploma bij voorkeur in een wetenschappelijke richting (Wiskunde, Fysica,…)
 • Relevante werkervaring alsook ervaring met het verwerken van gegevens en/of verkeersmodellen zijn een pluspunt maar laatstejaarsstudenten (schooljaar 2019-2020) komen ook in aanmerking.
 • Je hebt een sterke wiskundige basis en interesse in data-analyse en modellering
 • Je hebt een basiskennis van programmeren (bv. Matlab, VB.NET of aanverwante software)
 • Je hebt sterke interesse in en/of affiniteit met mobiliteitsproblematiek

Aanbod

Je komt terecht in een dynamische organisatie die oog heeft voor innovatie – contract onbepaalde duur – ruime opleidings- en ontplooiingskansen – 35 dagen verlof en vrijaf tussen Kerst en nieuwjaar – gratis woon- werkverkeer met het openbaar vervoer – maaltijdcheques – hospitalisatieverzekering - glijdende werkuren - mogelijkheid tot telewerk Je bruto aanvangssalaris bedraagt minimaal € 3.268,73 (0 jaar ervaring - salarisschaal A111) en relevante privé-ervaring of ervaring als zelfstandige kan onder bepaalde voorwaarden verloond worden. Meer informatie over deze financiële en sociale voordelen kan je terugvinden via de website www.werkenvoorvlaanderen.be.

Selectieverantwoordelijke
 • naam: Yasmine Bauters
 • telefoon: 02/553 72 63
 • e-mail: yasmine.bauters@mow.vlaanderen.be