Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

informatiemanager

Solliciteer
  • organisatie: De Vlaamse Waterweg
  • regio: Vlaanderen
  • standplaats: Hasselt, Willebroek
  • referentie: req2286
  • solliciteren tot en met: 29-11-20


Beschrijving

        Als informatiemanager leid je het centrale team Informatiemanagement dat als expertisecentrum onderdeel uitmaakt van de cel Organisatieontwikkeling binnen Staf & Beleidscoördinatie.  Je bent verantwoordelijk voor het gemakkelijk, transparant, betrouwbaar en tijdig ter beschikking stellen van de nodige informatie, zodat de operationele efficiëntie van onze organisatie toeneemt, de dienstverlening verbetert en uitbreidt en compliance gegarandeerd wordt. Je zorgt ervoor dat de interne en externe informatiestromen optimaal verlopen en waakt over de kwaliteit van de informatie (zoals bv. rapporten, dashboards, financiële cijfers, KPI’s, procesindicatoren,… ).

        Je definieert en implementeert een data- en informatiestrategie en zet deze visie en doelstellingen om in een concreet actieplan, met een goede balans tussen korte en middellange termijn realisaties. Je leidt de (verdere) uitbouw en verbetering van de diensten van de cel Informatiemanagement (zoals bv. ‘begrippenkader’, informatiekwaliteit, masterdata, rapportencatalogus, dashboarding, industrialisering, …) en de uitbouw van best practices.

        Om dit alles te kunnen realiseren, bouw je een brug tussen de operationele bedrijfsvoering, ICT, DPO, archiefzorg, … en adviseer je het management en medewerkers omtrent onderwerpen rond informatiemanagement. Je bent tevens het aanspreekpunt van de directie voor vragen omtrent informatiemanagement.

        Je bent ook verantwoordelijk voor het programma-/projectmanagement van informatiegerelateerde projecten.

Profiel

Je bezit een masterdiploma en minimum 5 jaar beroepservaring in informatiemanagement. Modellering, kwaliteit, archiefbeheer, metadata, masterdata … zijn derhalve topics waarover je diepgaande kennis hebt. Je hebt zin voor initiatief en kan je ideeën vlot overbrengen en mensen overtuigen van de noodzaak hiervan en dit naar een erg divers doelpubliek (ICT, management, medewerkers, juridische afdeling, DPO, …). Je kan zelfstandig werken, maar bent ook in staat om in samenwerking met diverse profielen tot resultaten te komen. Je kan medewerkers coachen en motiveren. Problemen worden door jou geanalyseerd en vertaald naar praktische en pragmatische adviezen en acties. Je beschikt tenslotte over een (voorlopig) rijbewijs B.

Aanbod

Een statutaire functie en een startsalaris 3.587,91 euro bruto per maand (bij 5 jaar ervaring). De Vlaamse Waterweg biedt daarnaast vooral een boeiende job vol afwisseling en de kans om mee te werken aan maatschappelijk zinvolle projecten. Vorming, opleiding en training zijn vanzelfsprekendheden bij De Vlaamse Waterweg, want we laten jou groeien, maar ook ons. Als overheidsorganisatie bieden wij naast werkzekerheid ook heel wat doorgroeimogelijkheden, 35 verlofdagen, maaltijdcheques, een hospitalisatieverzekering en gratis openbaar vervoer van en naar het werk. Relevante privé-ervaring kan gevaloriseerd worden.

Selectieverantwoordelijke
  • naam: Wendy Coremans
  • telefoon: 0491 35 61 44
  • e-mail: wendy.coremans@vlaamsewaterweg.be