Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

Scheepsauditor (Hasselt, Willebroek, Merelbeke, Brussel of Antwerpen)

Solliciteer
  • organisatie: De Vlaamse Waterweg
  • regio: Vlaanderen
  • standplaats: Merelbeke, Hasselt, Antwerpen, Willebroek, Brussel
  • referentie: req3523
  • solliciteren tot en met: 23-05-21


Beschrijving

Als scheepsauditor maak je deel uit van de cel Binnenvaartcommissie. De Binnenvaartcommissie (oftewel BVC) is de bevoegde autoriteit voor het certificeren en meten van binnenschepen en het registreren van hun bemanning. Bovendien is de BVC ook verantwoordelijk voor het uitvoeren van onderzoeken aan boord en het auditeren van classificatiemaatschappijen.
Om de kwaliteit van de externe partners te garanderen, voeren de scheepsauditors van de BVC geregeld audits uit op de uitgevoerde onderzoeken.
Naast certificatie en scheepsmeting, is de BVC ook verantwoordelijk voor het verstrekken van advies op het vlak van voorschriften voor schepen en bemanning op de binnenwateren. Tenslotte valt ook het binnenvaartloket onder de Binnenvaartcommissie, dat verantwoordelijk is voor de afgifte van bemanningsdocumenten en het wijzigen en dupliceren van scheeps- en bemanningsdocumenten en de adviesverlening hierover.

Profiel

Je bezit een masterdiploma scheepsbouwkunde of nautische wetenschappen of Industriële Wetenschappen (Elektromechanica of Elektrotechniek of Machine- en productieautomatisering) of Ingenieurswetenschappen (Elektrotechniek, Werktuigkunde-elektrotechniek, Werktuigkunde, Materiaalkunde) of een ander masterdiploma aangevuld met aantoonbare professionele ervaring als (scheeps)werktuigkundige of scheepsbouwkundige.
Een technische achtergrond hebben is een pluspunt, bij voorkeur met ADN of  in elektromechanica, chemie, elektriciteit of scheepsbouwkunde. Daarnaast is ervaring in de binnenvaartsector uiteraard een meerwaarde. Tenslotte biedt kennis van onderstaande zaken ook een voordeel:
Meet- en rekenmethodes
De bouw van binnenschepen, hun machines en uitrusting
De van toepassing zijnde internationale en nationale reglementering
(Scheeps)technische terminologie

Verder ben je klantgericht en communicatief met veel zin voor initiatief en resultaat. Je kan zelfstandig werken, maar bent ook in staat om samen met het team tot resultaten te komen.
Tenslotte ben je gewoon te werken met de standaard PC-toepassingen zoals Word en Excel.

Je bent in het bezit van een (voorlopig) rijbewijs B.

Aanbod

Een statutaire functie en een startsalaris van 3.268,73 € bruto per maand. Relevante privé-ervaring kan gevaloriseerd worden. De Vlaamse Waterweg biedt daarnaast vooral een boeiende job vol afwisseling en de kans om mee te werken aan maatschappelijk zinvolle projecten. Vorming, opleiding en training zijn vanzelfsprekendheden bij De Vlaamse Waterweg, want we laten jou groeien, maar ook ons. Als overheidsorganisatie bieden wij naast werkzekerheid ook heel wat doorgroeimogelijkheden, 35 verlofdagen, maaltijdcheques, een hospitalisatieverzekering. Voor verplaatsingen wordt een dienstwagen ter beschikking gesteld.

Selectieverantwoordelijke
  • naam: Greet Geerdens
  • telefoon: 011/29 84 81
  • e-mail: greet.geerdens@vlaamsewaterweg.be