Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

Senior beleidsadviseur klimaat, energie en duurzaamheid (A21) te Hasselt, Brussel of Willebroek

Solliciteer
  • organisatie: De Vlaamse Waterweg
  • regio: Vlaanderen
  • standplaats: Hasselt, Brussel, Willebroek
  • referentie: req3522
  • solliciteren tot en met: 25-05-21


Beschrijving

Als senior beleidsadviseur energie, klimaat en duurzaamheid werk je vanuit de cel Beleidscoördinatie binnen Staf & Beleidscoördinatie.
Vanuit deze functie is het jouw verantwoordelijkheid om de ecologische afdruk van De Vlaamse Waterweg nv en de binnenvaart in al zijn facetten te verkleinen. Dit impliceert dat je het beleid m.b.t. klimaat, energie en duurzaamheid op het vlak van verschillende niveaus (internationaal, EU, Vlaams, MOW) opvolgt en analyseert en dit vertaalt naar een visie op het niveau van onze organisatie. Meer specifiek volg je de domeinen van overkoepelend klimaat- en luchtbeleid, energie, en duurzaamheidsbeleid gerelateerd aan de SDG-pijler ‘planet’ ( Protect our planet’s natural resources and climate for future generations) op. 
Als senior beleidsadviseur energie, klimaat en duurzaamheid inspireer en stimuleer je onze organisatie tot het opnemen van duurzaamheid in haar werking. Zo zet je binnen DVW rond deze thema’s o.m. structurele samenwerkingen op met als doel initiatieven rond klimaat en duurzaamheid te stroomlijnen, kennis uit te wisselen en initiatieven te coördineren. Je legt de link met innovatie zodat vernieuwende inzichten doorstromen binnen de organisatie en innovatieve projecten ook voldoende duurzaam zijn. Ook buiten onze organisatie zet je in op samenwerking met externe actoren en op fora zoals het departement omgeving, VEKA, havens, de binnenvaartsector, de kenniscellen en eventueel MCB projecten, CCR,…
Vanuit deze coördinerende en ondersteunende rol waak je over het behalen van deze doelstellingen binnen DVW.  

Profiel

Je hebt een masterdiploma en minimaal 6 jaar relevante beroepservaring met beleidsmatig werk rond thema’s zoals klimaat, energie en duurzaamheid. Je bent gebeten door de thema’s duurzaamheid, klimaat en energie en bruist door het uitbouwen van samenwerkingsverbanden en netwerken binnen en buiten de Vlaamse overheid en het samen uitwerken van een gedragen visie rond deze thema’s. Je bent gedreven en slaagt erin voortgang te maken terwijl je ook rekening houdt met diverse belangen. Kennis van de werking van de overheid is een pluspunt. Tenslotte ben je in het bezit van een rijbewijs B. 

Aanbod

een statutaire functie in de graad van adviseur (na het beëindigen van de proeftijd) en een salaris van 4951 € geïndexeerd bruto per maand (bij 6 jaar relevante ervaring). Relevante privé-ervaring kan gevaloriseerd worden. De Vlaamse Waterweg nv biedt daarnaast naast werkzekerheid vooral een boeiende job vol afwisseling en de kans om mee te werken aan maatschappelijk zinvolle projecten. Vorming, opleiding en training zijn vanzelfsprekendheden bij De Vlaamse Waterweg, want we laten jou groeien, maar ook ons. Als overheidsorganisatie bieden wij naast werkzekerheid ook heel wat doorgroeimogelijkheden, 35 verlofdagen, maaltijdcheques, een hospitalisatieverzekering en gratis woonwerk-verkeer met het openbaar vervoer.

Selectieverantwoordelijke
  • naam: Wendy Coremans
  • telefoon: 03 860 63 20
  • e-mail: wendy.coremans@vlaamsewaterweg.be