Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

Selectieverantwoordelijke

Solliciteer
 • organisatie: Departement Mobiliteit en Openbare Werken
 • regio: Brussel
 • standplaats: Brussel
 • referentie: req4042
 • solliciteren tot en met: 01-08-21


Beschrijving

Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van selectieprocedures voor onze drie interne klanten, de entiteiten van het ministerie Mobiliteit en Openbare Werken:

 • Departement Mobiliteit en Openbare Werken (DMOW);
 • Agentschap Wegen en Verkeer (AWV);
 • Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK).

Je biedt als selectieverantwoordelijke ondersteuning aan de lijnmanagers en/of de lokale personeelsverantwoordelijken in de zoektocht naar gemotiveerde en competente kandidaten. Je staat in voor de rekrutering en selectie van nieuwe personeelsleden via het aanspreken van de interne en/of externe arbeidsmarkt.

Je overlegt met de wervende afdeling en maakt afspraken over de functieprofielen, de bekendmaking van de vacatures, de selectiestappen en timing, … Je doet dit zelfstandig of in samenwerking met je collega’s.

Je screent cv’s en motivatiebrieven, zet de juiste selectiemethodieken en testen in en neemt gedragsgerichte interviews af. Daarnaast neem je de leiding in de selectiegesprekken met een aantal juryleden uit de wervende afdeling en geef je een duidelijk advies bij de keuze van de meest geschikte kandidaat voor de functie. Je deelt de eindbeslissing mee aan de kandidaten en geeft feedback.

Je werkt actief mee aan imago- en rekruteringsacties via onder andere sociale media, websites, advertenties en banners, jobbeurzen, LinkedIn, …

Naast de specifieke regelgeving rond rekrutering en selectie binnen de Vlaamse overheid (Vlaams Personeelsstatuut), blijf je op de hoogte van de evoluties binnen het ruime HR-domein, zoals bijvoorbeeld tendensen in prestatie- en talentmanagement, loopbaanontwikkeling, …

Je komt terecht in het team HR-Dienstverlening van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken. Dit team biedt een spectrum van adviserende en ondersteunende diensten aan op het vlak van vorming, selectie en HRM, dat zowel aan het lijnmanagement als aan de personeelsleden.

Profiel

Je hebt een bachelordiploma, bij voorkeur in sociaal werk (optie personeel) of in de toegepaste psychologie. Laatstejaarsstudenten (schooljaar 2020-2021) komen ook in aanmerking.

Je hebt minimaal een eerste aantoonbare, professionele of stage-ervaring in een rekruterings- en/of selectiecontext (STAR, assessment center, arbeidsmarktcommunicatie, search, …).

Aanbod

Je komt terecht in een dynamische organisatie die oog heeft voor innovatie – contract bepaalde duur (1jaar) – ruime opleidings- en ontplooiingskansen – 35 dagen verlof en vrijaf tussen Kerst en nieuwjaar – gratis woon- werkverkeer met het openbaar vervoer – maaltijdcheques – hospitalisatieverzekering - glijdende werkuren - mogelijkheid tot telewerk Je bruto salaris bedraagt minimaal € 2.419,99 (0 jaar ervaring - salarisschaal B111) en relevante privé-ervaring of ervaring als zelfstandige kan onder bepaalde voorwaarden verloond worden.

Selectieverantwoordelijke
 • naam: Liesbeth Vanhaverbeke
 • telefoon: 0490 65 90 64
 • e-mail: liesbeth.vanhaverbeke@mow.vlaanderen.be