Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

Transporteconoom (Willebroek of Hasselt)

Solliciteer
  • organisatie: De Vlaamse Waterweg
  • regio: Vlaanderen
  • standplaats: Hasselt, Willebroek
  • referentie: req4967
  • solliciteren tot en met: 10-12-21


Beschrijving

Wil je actief meewerken aan duurzaam transport via de waterweg? Dan zoeken wij jou als transporteconoom bij De Vlaamse Waterweg nv!

In deze functie ben jij hét aanspreekpunt binnen de commerciële afdeling van De Vlaamse Waterweg voor alles wat te maken heeft met analyses van logistieke processen en statistische informatie m.b.t. de binnenvaart. Zo geef je ondersteuning aan de marktdevelopers die materiaalstroomanalyses en transportlogistieke scans bij bedrijven uitvoeren. 
Je werkt kostenramingen voor vervoersrelaties via de waterweg uit en vergaart en deelt kennis
inzake de kostenelementen van de binnenvaart voor bepaalde vervoersrelaties en productgroepen .
Daarnaast analyseer je vraag en aanbod in de binnenvaart en opportuniteiten en behoeften van de klanten zodat we als organisatie een gepaste oplossing kunnen aanbieden.
Daarenboven volg je innovatieve vervoersconcepten, logistieke ontwikkelingen, methodieken en technieken op de voet en detecteer je opportuniteiten voor De Vlaamse Waterweg om het transport via de binnenvaart te promoten of efficiënter te laten verlopen.
Tenslotte onderhoud je actief de contacten met logistieke managers en binnenvaartondernemers en bouw je je netwerk uit zodat je opportuniteiten, behoeften en knelpunten bij binnenvaartondernemers kan detecteren.

Profiel

Je beschikt over een masterdiploma gericht op binnenvaart en logistiek of een ander masterdiploma en min. 3 jaar ervaring m.b.t. binnenvaartlogistiek.
Je bent sterk in het analyseren van cijfergegevens en denkt proactief na over de meerwaarde van deze gegevens voor de doelstelling van de organisatie. Je legt vlot contacten met interne en externe belanghebbenden en ziet opportuniteiten voor samenwerking. Je hebt sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als geschreven, die je combineert met inzicht in de noden van je interne of externe klant. Bovendien ben je een enthousiaste teamplayer die zich wil vastbijten in deze materie. Tenslotte ben je in het bezit van een rijbewijs B.

Aanbod

Een statutaire functie in de graad van adjunct van de directeur en een salaris van 3659€ geïndexeerd bruto per maand (bij 3 jaar relevante ervaring). Relevante privé-ervaring kan gevaloriseerd worden. De Vlaamse Waterweg nv biedt daarnaast vooral een boeiende job vol afwisseling en de kans om mee te werken aan maatschappelijk zinvolle projecten. Vorming, opleiding en training zijn vanzelfsprekendheden bij De Vlaamse Waterweg, want zo laten we niet alleen jou groeien, maar ook ons. Als overheidsorganisatie bieden wij naast werkzekerheid ook heel wat doorgroeimogelijkheden, 35 verlofdagen, maaltijdcheques, een hospitalisatieverzekering, de mogelijkheid tot telewerk en gratis woonwerk-verkeer met het openbaar vervoer.

Selectieverantwoordelijke
  • naam: Wendy Coremans
  • telefoon: 03 860 63 20
  • e-mail: wendy.coremans@vlaamsewaterweg.be