Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

Wegentoezichter

  • organisatie: Agentschap Wegen en Verkeer
  • regio: Vlaanderen
  • standplaats: Eeklo, Vosselaar, Brecht, Hasselt, Gent
  • referentie: req8189
  • solliciteren tot en met: 30-11-22


Beschrijving

Vind je het belangrijk dat de wegen in Vlaanderen veilig en comfortabel zijn en wil je hiertoe je steentje bijdragen? Dan is de functie van wegentoezichter beslist de geknipte job voor jou.

Als wegentoezichter sta je in voor het beheer van de weginfrastructuur (inspectie, onderhoud en herstellingen van schade), het afleveren van adviezen en vergunningen aan nutsmaatschappijen en aangelanden en het verzorgen van de winterdienst (vrij houden van de wegen in winteromstandigheden).

Je wordt mee ingezet in de beurtrol van de permanente wachtdienst (24/7) met het oog op dringende interventies en de winterdienstpermanentie in de provincie waarin jij werkt.

Je werkgebied kan zich uitstrekken over één of meer gewestwegen of een autosnelweg.

Je houdt toezicht op en rapporteert over de toestand en het gebruik van het wegenpatrimonium, alsook op de onderhoudswerkzaamheden op de wegen waarvoor jij verantwoordelijk bent. Je draagt zo bij tot een optimale en veilige staat en gebruik van de wegen die beheerd worden door het Vlaamse Gewest. Afhankelijk van je interesses en ervaring, kan de focus verlegd worden naar het opvolgen van vergunningen of onderhoudswerken.

Je hebt een grote zelfstandigheid bij de uitvoering van je taken en je rapporteert aan de districtschef. De verdeling tussen administratief werk en terreintaken staat garant voor afwisselend en boeiend werk en vereist een grote mate van flexibiliteit. Ook voor het mee verzekeren van de permanente wachtdienst wordt beroep gedaan op jouw flexibiliteit en inzetbaarheid tijdens de nacht en in het weekend.

Is dit de jobinhoud die jij zoekt? Aarzel niet en stel je kandidaat!

Lees meer over de functie in het selectiereglement als bijlage bij ‘hoe solliciteren’. Download dit selectiereglement en hou het bij voor het verdere verloop van de procedure.

Wegentoezichter Geoffrey vertelt hoe zijn werkdag eruit ziet wegentoezichter

Profiel

Je kunt deelnemen aan de selectieprocedure als je op de uiterste inschrijvingsdatum voldoet aan volgende voorwaarden:

Deze vacature wordt opengesteld als een knelpuntfunctie waardoor er afgeweken kan worden van de diplomavoorwaarde.

1.      Je hebt een diploma of getuigschrift dat toegang geeft tot niveau C binnen de Vlaamse overheid (bij voorkeur in een bouwkundige of technische richting).

2.      Je kan ook deelnemen indien je niet over dit diploma of getuigschrift beschikt maar wel over 6 jaar relevante ervaring beschikt.

Relevante ervaring kan je aantonen door ervaring in ondermeer:

·       toezicht en/of controle op signalisatie op de weg,

·       controle van de weg en zijn wegaanhorigheden, groenonderhoud,

·       ervaring in wegenbouw/bruggen/tunnels,

·       toezicht op een goede en veilige uitvoering van de onderhoudswerken,

·       afhandelen van klachten en meldingen, toezicht op bestekken,

·       uitvoeren van winterdienst / ijsvrij houden van openbaar domein,

·       toepassing van wetgeving inzake wegenwerken en/of verkeersreglementering om verbetervoorstellen te formuleren, of controles te kunnen uitvoeren

·       uitvoeren van opmetingen, controleren van uitgezette tracés,

·      

Of

Je beschikt over een geldig toegangsbewijs uitgereikt door VDAB, een ervaringsbewijs of een bewijs van beroepskwalificatie voor deze functie binnen de diensten van de Vlaamse overheid.

3. Je beschikt over een rijbewijs B

Aanbod

• Je wordt statutair aangesteld in de graad van technicus met bijhorende salarisschaal C121. Op https://www.vlaanderen.be/werken-voor-vlaanderen/salarissimulator kan je je nettosalaris berekenen, aangepast aan je individuele situatie.
• We bieden je, naast een maatschappelijk relevante job en een aantrekkelijk salaris, ook maaltijdcheques.
• Je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en/of fiets en je hospitalisatieverzekering worden vergoed door je werkgever.
• Een groot deel van je werktijd ben je op de baan. Dankzij ons systeem van hybride werken bepaal je binnen jouw team hoe je werkt aan jouw administratieve taken en wanneer je fysiek samenkomt. Een oudercontact overdag? Je start de werkdag gewoon wat vroeger of werkt aan het eind wat langer door. Werk je eens graag op een kantoor vlakbij huis? Dan kan je in elk VAC of district terecht voor een tijdelijke werkplek. Daarnaast krijg je jaarlijks 35 vakantiedagen die je zelf kan inplannen naar keuze.
• Tijdens de schoolvakanties kun je voor kinderen tussen 3 en 14 jaar gebruikmaken van opvang in de hoofdkantoren (Brussel, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Gent en Brugge).
Meer weten over werken bij de Vlaamse overheid? https://www.vlaanderen.be/werken-voor-vlaanderen

Selectieverantwoordelijke
  • naam: Ronny Machiels
  • telefoon: 0496 59 52 12
  • e-mail: ronny.machiels@vlaanderen.be