Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

Business- en data-analist

 • organisatie: Agentschap Wegen en Verkeer
 • regio: Brussel
 • standplaats: Brussel
 • referentie: req8401
 • solliciteren tot en met: 13-12-22


Beschrijving

Wil je binnenkort over een weg of brug rijden waar je zelf aan meegewerkt hebt? Zorg je er mee voor dat kinderen over veilige fietspaden naar school kunnen? Heb je een hart voor mobiliteit? Dan is Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) misschien wel de gedroomde werkgever voor jou.

Agentschap Wegen en Verkeer is op zoek naar een leergierige business- en data-analist die zelfstandig aan de slag gaat met zijn datatechnische kennis en die gespecialiseerd is in rapportering, analyse en dashboarding. 

Is data-analyse één van jouw sterktes en ben je vertrouwd met de principes van data warehousing en data science? Heeft het Google- en/of Microsoft-platform geen geheimen voor jou?  Wil jij met jouw expertise bijdragen aan een efficiënte en effectieve mobiliteit in Vlaanderen?  Aarzel dan niet om je kandidaat te stellen voor deze boeiende en uitdagende functie waarmee je een wezenlijke bijdrage kan leveren aan de mobiliteit van de toekomst!
De weg beheren we niet enkel fysiek maar ook digitaal.  Dat betekent onder andere dat: 
 • het management continu kan rekenen op doordacht en proactief advies vanuit doorgedreven inzicht in de proces-, verkeers- en infrastructuur-data van AWV; 
 • het management en elk team binnen AWV moet kunnen beschikken over structurele monitoring via performante, veilige en gebruiksvriendelijke rapportering en via interactieve dashboards die hen toelaten om prestaties continu op te volgen en problemen vroegtijdig te detecteren;
 • het innovatielabo van AWV bij het vormgeven van het digitaal wegbeheer beroep kan doen op businessexperten met expertise in de data van AWV, wetenschappelijk onderzoek en moderne analysetechnieken.
Dit alles vereist dat de data van AWV goed wordt beheerd, betrouwbaar en gedocumenteerd is. Als business- en data-analist zet je de beschikbare data om in bruikbare, bevattelijke informatie en kennis voor je collega’s die het mobiliteitsbeleid ondersteunen. Met jouw inlevingsvermogen en procesdenken ben je in staat om de organisatiebehoeften te detecteren en daar oplossingsgericht op in te spelen. Wij zoeken een nieuwe collega met kennis van relationele databanken, (NO)SQL, data science en data warehouse concepten. Een teamplayer die gestructureerd te werk gaat en een assertieve initiatiefnemer die het aandurft om projecten te leiden en die procesmatig kan werken.  

Lees meer over de functie in het selectiereglement als bijlage bij ‘hoe solliciteren’. Download dit selectiereglement en hou het bij voor het verdere verloop van de procedure.

Deze procedure wordt opengesteld als een knelpuntfunctie waardoor je ook zonder het vereiste diploma kan deelnemen. Er wordt eveneens een werfreserve aangelegd om toekomstige vacatures in te vullen.

Profiel

Deze vacature is een knelpuntfunctie waardoor je ook kan deelnemen zonder het vereiste diploma. Lees hieronder aan welke voorwaarden je wél moet voldoen. 

 1. Je hebt een masterdiploma in een informaticatechnische of wiskundige richting . 

  Of 
 2.  Je hebt een diploma of getuigschrift dat toegang geeft tot niveau A binnen de Vlaamse overheid  en je beschikt over minimaal 6 jaar relevante ervaring in het domein van Business Intelligence.

  Of
 3. Je hebt een diploma of getuigschrift dat toegang geeft tot niveau B binnen de Vlaamse overheid, bij voorkeur in een informaticatechnische richting, en je beschikt over minimaal 6 jaar relevante ervaring in het domein van Business Intelligence

Indien je niet beschikt over het vereiste diploma, kan je toch deelnemen onder bepaalde voorwaarden:

 • Ofwel beschik je over een geldig toegangsbewijs van de VDAB voor deze functie;
 • Ofwel heb je een ervaringsbewijs voor deze functie;
 • Ofwel beschik je over bewijs van beroepskwalificatie voor deze functie binnen de Vlaamse overheid.

Aanbod

- Dankzij ons systeem van hybride werken wordt binnen jouw team bepaald hoe je werkt en wanneer je fysiek samenkomt. Een oudercontact overdag? Je start de werkdag gewoon wat vroeger of werkt aan het eind wat langer door. Werk je eens graag op een kantoor vlakbij huis? Dan kan je in elk Vlaams Administratief Centrum of district terecht voor een tijdelijke werkplek. Daarnaast krijg je jaarlijks 35 vakantiedagen die die je flexibel kan inzetten rekening houdend met de afspraken binnen je team.
- Je krijgt een competitief loon aangevuld met o.a. maaltijdcheques en een hospitalisatieverzekering. Tijdens de schoolvakanties kan je gebruik maken van de kinderopvang in alle Vlaamse Administratieve Centra (VAC’s). Je krijgt een smartphone en een laptop ter beschikking voor het uitvoeren van je job.
Je bruto startsalaris is minimum 4.209,62 euro. Relevante privé-ervaring of ervaring als zelfstandige kunnen we onder bepaalde voorwaarden in aanmerking nemen. Bereken je loon via de salarissimulator van de Vlaamse Overheid https://www.vlaanderen.be/werken-voor-vlaanderen/salarissimulator. Je kiest daar voor salarisschaal A121.
- De Vlaamse overheid, dus ook Agentschap Wegen en Verkeer, is een stabiele werkgever. We bieden je grote werkzekerheid.
Je werkt mee aan projecten die tot de verbeelding spreken en we bieden heel wat mogelijkheden op vlak van vorming, bijscholing of ondersteuning.
Je eerste 12 maanden zijn een inwerkperiode met een persoonlijk opleidingsprogramma.

Meer weten over werken bij de Vlaamse overheid? www.vlaanderen.be/werken-voor-vlaanderen

Selectieverantwoordelijke
 • naam: Ronny Machiels
 • telefoon: 0496 59 52 12
 • e-mail: ronny.machiels@vlaanderen.be