Verfijn zoekopdracht

Organisatie

Regio

Diploma

Contractvorm

Vacature

juridisch expert (cel handhaving)

  • organisatie: De Vlaamse Waterweg
  • regio: Vlaanderen
  • standplaats: Hasselt, Brussel, Merelbeke, Willebroek, Antwerpen
  • referentie: req8717
  • solliciteren tot en met: 04-12-22


Beschrijving

Als juridisch expert maak je deel uit van het team Sanctionering binnen de cel Handhaving van de afdeling Sturing.
De juridisch expert binnen het Team Sanctionering zal, na een vaststelling van een inbreuk of misdrijf door een toezichthouder a.d.h.v. het verslag van vaststelling of proces-verbaal, op onafhankelijke wijze de toepasselijke vervolgingsstappen, sancties of maatregelen bepalen. Hierbij dient rekening gehouden te worden met de mogelijkheden die daartoe door de decreetgever, de Vlaamse regering of De Vlaamse Waterweg nv zijn bepaald.
Als juridisch expert van het team Sanctionering sta je ook in voor het faciliteren van de beroepsprocedure en het afhandelen van een eventueel verweer van de betrokken partijen in specifieke dossiers.
Aanvullend zal je mee instaan voor de verdere juridische uitbouw van de cel Handhaving (de opmaak van een boete-catalogus, de uitbouw van de digitale handhavingstool, het behandelen van juridische vraagstukken binnen onze handhavingscontext, de screening van bestaande/nieuwe relevante wetgeving, mede opmaak van relevante uitvoeringsbesluiten en andere juridische documenten, etc.) en juridische ondersteuning bieden aan het team Toezicht en Controle.
De deelname aan functiespecifiek overleg met relevante partners zoals Scheepvaartpolitie, parketten, andere entiteiten, etc. vervolledigen het geheel.

Profiel

Je bezit een masterdiploma in de rechten of in de criminologische wetenschappen. Relevante beroepservaring en kennis met betrekking tot bestuurlijke handhaving en/of binnenvaart is een pluspunt.
Je bent in het bezit van een (voorlopig) rijbewijs B.

Aanbod

Een statutaire functie en een startsalaris van 3.608,93 euro bruto/maand ( bij 0 jaar ervaring). Relevante privé-ervaring kan gevaloriseerd worden. Een laptop en smartphone worden ter beschikking gesteld. De Vlaamse Waterweg biedt daarnaast vooral een boeiende job vol afwisseling en de kans om mee te werken aan maatschappelijk zinvolle projecten. Vorming, opleiding en training zijn vanzelfsprekendheden bij De Vlaamse Waterweg, want we laten jou groeien, maar ook ons. Als overheidsorganisatie bieden wij naast werkzekerheid ook heel wat doorgroeimogelijkheden, 35 verlofdagen, maaltijdcheques en een hospitalisatieverzekering. Relevante privé-ervaring kan gevaloriseerd worden.

Selectieverantwoordelijke
  • naam: Greet Geerdens
  • telefoon: 011 29 84 00
  • e-mail: greet.geerdens@vlaamsewaterweg.be